Vujičić: Odbrana titule nije prioritet za Budućnost

"Smatram da je to sjajna promocija ženske košarke, ali istovremeno i Podgorice i Crne Gore", rekao je direktor Budućnosti
199 pregleda 2 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Goran Bošković, Foto: Mzrkl.org
Ažurirano: 15.03.2017. 12:25h

Podgorica i ŽKK Budućnost Bemaks spremni su za organizaciju finalnog turnira WABA lige, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Finalni turnir biće odigran 18. i 19. marta u sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, a plasman su izborili Budućnost, Atlet Celje i bugarske ekipe Beroe i Montana.

Budućnost, koja brani trofej, u polufinalu u subotu u 19.30 igraće protiv Beroe, dok će drugog finalistu odlučiti duel Montane i Atleta iz Celja (17).

Finalni meč na programu je u nedjelju (19), dok će dva i po sata ranije početi duel za treće mjesto.

"Smatram da je to sjajna promocija ženske košarke, ali istovremeno i Podgorice i Crne Gore. Samom organizacijom ovogodišnjeg fajnl-fora ulazimo u istoriju kao prvi klub koji je to uspio da uradi tri puta za četiri godine. Sam taj podatak dovoljno govori koliko smo povećeni našem primarnom cilju, a to je afirmacija i promocija tog sporta", rekao je direktor kluba Zoran Vujičić na konferenciji za medije.

On je podsjetio da je Podgorica prošle godine dobila najveće ocjene za organizaciju završnog turnira.

"Dobro popunjene tribine uz ambijent kakav je rijetkost u ženskoj košarci poslali smo prelijepu sliku iz našeg grada cijelom regionu. Svjesni smo da smo sami sebi sada zadali težak zadatak, ali sam uvjeren da ćemo i ovog puta opravdati povjerenje Borda lige, koji nam je jednoglasno dao podršku", kazao je Vujičić.

On je naglasio da se organizator potrudio da sve ekipe, kao i gosti iz država okruženja, budu smješteni u najboljim hotelima.

"Uz vrhunske uslove u dvorani Univerziteta Crne Gore, vjerujem da će na kraju svi biti zadovoljni, što je naš primarni cilj. Već imamo najave da će utakmicama u Podgorici prisustvovati gosti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Bugarske, a posebna nam je čast što su dolazak potvrdili gradonačelnici Kranja i Montane, članovi evropskog parlamenta", kazao je Vujičić.

On je naglasio da je organizator kao i prošle godine radio na promociji ženske košarke u svim podgoričkim osnovnim školama.

"Đaci će biti naši gosti, za koje smo pripremili i specijalne poklone. Animirali smo sve škole košarke, kao i sve ženske košarkaške klubove iz Crne Gore, tako da će sve djevojčice koje treniraju košarku imati priliku da uživo posmatraju četiri najbolja tima u ovom takmičenju. Samim tim vjerujem da ćemo još jednom napraviti košarkaški spektakl, uz atmosferu kakva se ne pamti kada je u pitanju ženska košarka", kazao je Vujičić i dodao:

"Niko iz kluba ni stručnom štabu, ni igračicama ne postavlja nikakav imperativ. Nemamo rezultatskog pritiska, posebno ne u situaciji u kojoj smo, jer smo ostali bez dvije igračice iz petorke, tako da fajnl-for nismo organizovali sa ciljem da se mora odbraniti titula, već želimo da pokažemo da i u takvim okolnostima radimo prije svega na promociji ženske košarke u našoj zemlji", istakao je Vujičić.

Bonus video: