Za treći trijumf i odmor pred Tajfun

1 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 09.10.2015. 11:04h

Pakleni ritam u ABA ligi se nastavlja. Svega 42 sata nakon što su u posljednjem meču 3. kola savladali Mega Leks, košarkaši Budućnost Volija opet moraju na teren, jer danas (17 časova) dočekuju Zadar.

Tim sa sjevera Dalmacije je u prva tri kola dao najmanje koševa u ABA ligi (177), a primio je 186. Po tome je samo iza Crvene zvezde (181), od koje je prije tri dana u dvorani „Krešimir Ćosić” izgubio neobičnim rezultatom - 49:56. Šampion Crne Gore je favorit i bilo bi dobro da što prije riješi meč, jer već u nedjelju gostuje slovenačkom Tajfunu.

"Olakšavajuća okolnost je što su dvije vezane utakmice kod kuće, ali ćemo umor sigurno osjetiti poslije ovog meča, kada krenemo u Sloveniju. Ali, kako je ostalima, tako je i nama", istakao je Suad Šehović.

Budućnost nakon tri kola dijeli 3. mjesto sa Tajfunom i Igokeom, ali još ne igra kako može.

"Dvije pobjede u tri utakmice su bile planirane. Da li mi se igra sviđa ili ne? To treba razmatrati, ali je najvažnije da pobjeđujemo. Intervale dobre igre, koji su do sada trajali 15-20 minuta, trebalo bi produžiti, ako je moguće i na cijelu utakmicu".

Kapiten „plavih” upozorava da se Dalmatinci ne smiju potcijeniti.

"Nema puno vremena za pripremu. Zadar je ekipa koja dobro trči, a iz utakmice u kojoj je namučio Zvezdu možemo da zaključimo da neće biti lako. Serija pobjeda u Podgorici nam, ipak, daje za pravo da se nadamo da će dva boda ostati ovdje", zaključio je stariji od braće Šehović, koji je bio MVP 3. kola ABA lige.

Uz Suada i Seada, u dosadašnjem toku sezone je najviše prikazao Tadija Dragićević, koji priznaje da Budućnost još ne igra kako bi mogla.

"Najbitnije je da se mentalno i fizički spremimo za još jedan iscrpljujući meč. Za sada teče sve po planu, ali se i mi, kao i ostali, još „tražimo”. Na početku niko ne igra kako bi trebalo, a mi ćemo biti bolji kako vrijeme bude odmicalo. Kasno smo se skupili, bilo je i dosta povreda, ali sve ide svojim tokom. Moramo da branimo domaći teren", upozorava nekadašnji kapiten Crvene zvezde pred dolazak Dalmatinaca.

Dragićević dodaje da se prvi put u karijeri susreće sa ovakvim ritmom utakmica.

"Igrao sam prije dvije utakmice sedmično, ali ovo na svaka dva dana je iscrpljujuće. Pogotovo sada na početku, kada svaka ekipa traži igru i tempo. Ali, kako svima, tako i nama. Moramo da se izborimo sa tim i pobjeđujemo", zaključio je Dragićević.

Bonus video: