Žal za plej-ofom i Ol-star vikendom

„Moj nastup za Crnu Goru nije sporan. U dogovoru sa Savezom, ovog ljeta neću igrati na Igrama malih zemlja”, rekao je Vučević
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: TV Vijesti
Nikola Vučević, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 12.05.2015. 21:13h

Nikola Vučević je nedavno završio sezonu u NBA ligi, njegov Orlando se nije plasirao u plej-of, ali iza crnogorskog centra je svakako još jedna godina u kojoj se dokazao u najjačoj ligi na svijetu.

Vučević je u intervjuu za TV Vijesti još jednom potvrdio da crnogorska reprezentacija na njega može da računa, ali i pojasnio da će preskočiti ljeto u kojem „crvene” čekaju Igre malih zemalja.

"Moj nastup za Crnu Goru nikada nije bio sporan. U sljedećim kvalifikacijama, kasnije i Eurobasketu biću u selekciji. Ovog ljeta neću igrati na Igrama malih zemlja, kasno sam završio sezonu, a po programu Orlanda sa treninizma, počinjem za 10 dana. U razgovoru sa direktorom reprezentacije Danilom Mitrovićem, odlučio sam da ovog ljeta propustim reprezentativno okupljanje. Mislim da bi i iznos osiguranja, koji mora da izdvoji savez, bio prevelik u ovom trenutku", kaže Vučević.

Kao što je poznato, ovog ljeta će naš nacionalni tim voditi Bogdan Tanjević. Na pitanje da li bi volio da sarađuje sa njim, kao njegov otac Boro iz šampionske generacije Bosne 1979. godine, Vučević je odgovorio:

"To je već pitanje za čelnike saveza. Oni trebaju da odluče ko će biti selektor u narednim kvalifikacijama u kojima jednostavno nemamo pravo na grešku".

Vučević je u svoju četvrtu sezoni u NBA ligi, trećoj u dresu Orlanda, obilježio sa najboljim brojkama. Na 74 utakmice prosječno je bilježio 19,3 poena, 10,9 skokova... Po broju „dabl-dabl“ učinaka (45) našao se na petom mjestu.

Ipak, ima za čim i da žali.

"Volio bih da sam izabran na Ol-star. To bi bio bio veliki uspjeh za mene, da se sa 24 godine nađem na smotri najboljih košarkaša svijeta. Mlad sam, tek sam počeo karijeru, vjerujem da ću se jednog dana naći na Ol-star meču - dodao je Vučević.

Ol-star je bio želja, ali svakako manja nego plasman u plej-of.

"Sigurno da je želja svih u klubu da igramo doigravanje. NBA plej-of je najbolja košarka, igra se puno drugačije nego u regularnom dijelu sezone. Plasman bi bio od velikog značaja za naš tim. Odigrali bismo najmanje pet ili šest utakmica, ne bih da prognoziram šta bismo uradili. U svakom slučaju, značilo bi nam svima na samopouzdanju".

Iako je hiljadama kilometara daleko, Vučević kad god ima vremena pogleda meč Budućnosti za koju je igrao 2011. godine tokom „lokauta“ u NBA ligi.

"Gledao sam petu utakmicu protiv Cedevite u „Morači“. Šteta što Budućnost nije pobijedila i obezbijedila Evroligu. Budućnost je imala dosta kraću klupu, mislim da je to na kraju i presudilo. Sve u svemu, Podgoričani su imali dobru sezonu, tako da klub, treba da bude zadovoljan", kaže Vučević.

Poznat je i kao navijač Crvene zvezde. Nedavno je u „Pioniru” dočekan ovacijama.

"Iskoristio sam slobodno vrijeme da dođem, podržim ih protiv Cedevite. Hvala navijačima, bio sam jako uzbuđen kada me je pun „Pionir“ burno pozdravio", istakao je Vučević.

Real - Juve gleda uživo

Barselona je prvi finalista Lige šampiona. Ko će se suprostaviti „blaugrani“ u Berlinu biće poznato večeras kada Real dočekuje Juventus. U Madridu će biti i Nikola Vučević - kao simpatizer Juvea.

"Volio bih da prođe Juve. Biću na utakmici. Juve ima gol prednosti, ali to u ovakvim mečevima ne znači puno. Kada imate u ekipi jednog superstara kao što je Kristijano Ronaldo sve je moguće. Ja sam veliki ljubitelj fudbala. Pratim Ligu šampiona redovno", otkriva Vučević.

Bonus video: