"Zapad" slavio, Vestbruku falio poen za istoriju

U noći za nama u „Medison Skver Gardenu“ sve zvijezde najjače lige na svijetu priredile su nezaboravni šou, a pao je i rekord po broju postignutih poena – 321
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2015. 08:48h

"Ol star" utakmica NBA lige pripala je selekciji ’Zapada’ koja je trijumfovala sa 163:158, a za najkorisnijeg igrača proglašen je Rasel Vestbruk.

U noći za nama u „Medison Skver Gardenu“ sve zvijezde najjače lige na svijetu priredile su nezaboravni šou, a pao je i rekord po broju postignutih poena – 321.

Malo je falilo da i Vestbruk postavi novi rekord, pošto je utakmicu završio sa 41 poenom, jednim manje od Vilta Čemberlena, koji je 1962. godine upisao 42 poena na ’Ol staru’.

Košarkaš Oklahoma Siti Tandera postigao je 27 poena do poluvremena, što je samo po sebi bilo dovoljno za MVP titulu, ali se Vestbruk time nije zadovoljio.

’Zapad’ je u potpunosti kontrolisao utakmicu u prvoj četvrtini, u jednom trenutku je imao i 20 poena prednosti, da bi se zvijezde Istočne konferencije vratile. Četiri minuta pre kraja rezultat je bio 148:148, da bi Vestbruk i Džejms Harden predvodili svoj tim do ubjedljivog trijumfa.

Ovogodišnji 321 poen postignut na ’Ol staru’ za tri poena je nadmašio rekord postavljen prošle godine. Tokom protekle noći pao je još jedan rekord, pošto je tokom utakmice postignuto 48 trojki, a prethodni je iznosio 30.

Vestbruka je pratio Harden sa 29 poena i po osam skokova i asistencija, dok se na ’Istoku’ istakao Lebron Džejms sa 30 poena, ali to nije bilo dovoljno da njegov tim slavi. Kajl Korver iz Atlanta Hoksa postigao je sedam trojki i utakmicu završio sa 21 poenom, dok je zvezda Vašington Vizardsa Džon Vol upisao 19 poena. Ovogodišnji ’Ol star’ bio je osmišljen tako da pokaže Njujork u punom sjajnu, a američki mediji pišu da je predstavljao pravu mješavinu Brodveja i košarke.

„Ovo je sjajno. Osjećam se počastvovanim što sam ovde, u Njujorku“, rekao je Vestbruk tokom ceremonije dodjele MVP nagrade.

Prije početka utakmice, Kristina Agilera je imala mini koncert tokom kojeg je otpjevala nekoliko pjesama inspirisanih Njujorkom, dok je na poluvremenu na scenu stupila Arijana Grande. Pored terena našle su se brojne zvijezde, među kojima su bili i reper Džej Zi, američki bokser Flojd Mejveder, ali i bivši predsjednik Sjedinjenih Država Bil Klinton. Upravo Klinton je dobio i najveće ovacije kada je prikazan na video bimu dok je Kvin Latifa pjevala američku himnu. ’Velika jabuka’ je, inače, proteklog vikenda prvi put od 1998. godine ugostila sve zvijezde američke košarke. ’Ol star’ je prethodnih godina rijetko bio održavan na sjeveru zemlje, a sljedeće godine će otići još sjevernije, u Kanadu, pošto će domaćin vikenda biti Toronto.

Galerija

Bonus video: