Zdovc: Poklonili smo im pobjedu, zaslužili smo aplauz vaših navijača

"Vidim da publika još slavi, ali morali bi nama da aplaudiraju, dali smo vam pobjedu našim glupostima. Vodi Budućnost 1-0, to je to... Mogli smo da dobijemo da smo bili pametniji, sigurno bi dobili da smo bili pametniji", kazao je Zdovc
70 pregleda 12 komentar(a)
Budućnost Cedevita, Foto: Filip Roganović
Budućnost Cedevita, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.03.2018. 22:29h

Trener Cedevite Jure Zdovc bio je vidno razočaran nakon poraza njegovog tima od Budućnosti 84:83 u dramatičnoj završnici prvog meča polufinala plej-ofa ABA lige.

"Vidim da publika još slavi, ali morali bi nama da aplaudiraju, dali smo vam pobjedu našim glupostima. Vodi Budućnost 1-0, to je to... Mogli smo da dobijemo da smo bili pametniji, sigurno bi dobili da smo bili pametniji", kazao je Zdovc.

"Najviše me ljuti Gordićeva trojka u finišu, za koju smo se spremali poslije tajm-auta. To je bio vrhunac. Čeri je promašio dva bacanja, ali dešava se. Mogao je da zadnji napad riješi drugačije, kazali smo da ide na prodor... Ali, lako je sada biti pametan, treba se pripremiti dobro za revanš", rekao je trener Cedevite.

Nije bilo lako gostima u paklu Morače. Bilo je, kaže Zdovc, i incidenata...

"Ne mogu da shvatim da moj pomoćni trener dobije upaljač u glavu, krv je potekla, a to se ne kažnjava", kazao je on.

Demetris Nikols je bio jedan od najboljih u gostujućem timu

"Napravili smo nekoliko grešaka u finišu, a primili dvije teške trojke, promašili dva bacanja... Moramo da igramo 40 minuta. Borili smo se u ovom neugodnom ambijentu, nismo uspjeli. Imamo vremena da se spremimo, da pokušamo da u Zagrebu nađemo put do pobjede", rekao je Demetris Nikols, igrač Cedevite.

Bonus video: