Žele da nastave tradiciju

Radnički veći dio meča igra sa dvije četvorke. Li igra na poziciji krilnog centra. Radi se o najboljem igraču Kragujevčana, jednom od najboljeg u ligi
0 komentar(a)
KOSARKA_2, Foto: S. Prelević
KOSARKA_2, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 15.01.2011. 19:50h

Ubitačan ritam u kome su za 12 dana odigrali pet utakmica, košarkaši Budućnosti završavaju danas u Kragujevcu. Rival će biti ekipa Radničkog koja ove sezone igra sjajno. Teren dvorane “Jezero” je teško osvojiv, to su na svojoj koži osjetili Partizan, Hemofarm, Nimburk, Krka... “Plavi” su nakon šok završnice i trijumfa nad Vrščanima spremni da daju i posljednji atom snage ne bi li zabilježili još jedan trijumf. Podgoričani i Kragujevčani su do sada u regionalnoj ligi odigrali tri meča i sva tri su “plavi” riješili u svoju korist. Igrači našeg šampiona žele da nastave tu tradiciju, a ekipa će biti jača za oporavljenog Marka Popovića.

- Igramo posljednju utakmicu u ovom napornom mini ciklusu, gdje smo za desetak dana odigrali čak pet mečeva. Biće veoma teško. Očekuje nas dobra ekipa Radničkog, koja odlično igra ove sezne, a ima i veliku podršku sa tribina. Sjajno su vođeni od strane Miroslava Nikolića, iskusnog trenera, koji na pravi način zna da postavi igru protiv svakog rivala. Međutim, pokušaćemo da damo sve od sebe i da dođemo do još jedne važne pobjede - ističe krilo Marko Simonović, koji je pred meč sa Hemofarmom primao infuziju zbog visoke temperature.

Kragujevčani su izuzetna šuterska ekipa koju predvodi prvi strijelac lige, Amerikanac Majkl Li sa prosječnim učinkom od 21 poen po meču.

- Radnički veći dio meča igra sa dvije četvorke. Li igra na poziciji krilnog centra. Radi se o najboljem igraču Kragujevčana, jednom od najboljeg u ligi. Njegova prirodna pozicija je krilo, dosta šire igru i skoro svi šutiraju spolja. Praktično igraju sa četiri niska igrača. Teško ih je braniti, ali se nadam da ćemo naći rješenje i da ćemo ih zaustaviti. I ostali igrači dobro šutiraju za tri poena.

Prednost Podgoričana mogla bi da bude centarska linija i odbrana koja u posljednjih nekoliko mečeva odlično funkcioniše.

- Naša šansa je u agresivnoj igri u odbrani. Pokazao je to meč u prvom dijelu sezone, kao i dva iz prošle. Tada smo im agresivnom odbranom poremetili, izbacili ih iz ritma. Takođe, pokušaćemo da iskoristimo neke naše prednosti koje imamo ispod koša i da na taj način dođemo u situaciju da zabilježimo pobjedu. Biće teško, ponavljam još jednom, ali se nadam da ćemo uspjeti da odigramo dobar meč, da se iskupimo za posljednju četvrtinu protiv Hemofarma koja je bila katastrofalna i da ćemo zabilježiti pobjedu - zaključio je Simonović.

Bonus video: