Želimo za dvije godine da vratimo Partizan u Evroligu

73 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Beta
Nikola Peković, Foto: Beta
Ažurirano: 11.09.2015. 19:48h

Da je Nikola Peković ostao blizak Partizanu i poslije odlaska u NBA spominjalo se početkom godine, kada se spekulisalo da je donirao novac klubu koji se i tada nalazio u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Ostavka Predraga Danilovića ostavila je upražnjeno predsjedničko mjesto, a kao prvi i jedini kandidat kormilo “crno-bijelih“ preuzeo je aktuelni košarkaš Minesote.

U intervjuu za B92 govorio je o budućnosti Partizana, planovima i ambicijama.

„O preuzimanju Partizana razmišljao sam jedno tri minuta... Više sam vremena proveo u vaganju kada sam odlazio iz Grčke u Ameriku, a ovu odluku sam donio munjevitom brzinom. Nije moglo da mi padne na pamet do prije deset dana da ću postati predsjednik Partizana prije 30. godine. Uopšte, nisam o tome razmišljao, kao što se zna, dosta kasno sam počeo da treniram košarku, sa 15 godina, a već poslije četiri, pet sam bio u Partizanu, što mi je zvučalo veoma nerealno. Stvari su se dalje veoma brzo razvijale, sve je išlo nekim ubrzanim tokom”, rekao je Peković.

Partizanu slijedi kompletna reorganizacija u naredne dvije godine koja bi od Partizanu vratila stari sjaj, utvrdila kao značajan brend i vratila na put kojim idu ozbiljni klubovi.

"Trudio sam se ovih dana da organizujem neke stvari kojima se nije davalo mnogo značaja prethodnih godina, naravno nikako ne želim da umanjim sve što su uradili i Saša Danilović i Dule Vujošević, ali mislim da je vrijeme da počne nova era Partizana, da okrenemo drugi list. Za to će nam biti potrebno vremena, mnogo stvari će morati da se promijeni, svega toga sam svjestan, ali bi za mene bio uspjeh da se Partizan za dvije godine vrati učešću u Evroligi. U tom trenutku bi mogao da kažem, evo vide se neki pomaci, ali sigurno je da će dvije godine da nam predstoji rovovska borba jer Partizan je „ispao” iz mnogo stvari poslednjih nekoliko godina".

Kao veliko iznenađenje odjeknula je vijest da nova uprava ne želi da ponudi novi ugovor dugogodišnjem treneru Vujoševiću...

"Da se razumijemo, Dule je uradio nevjerovatan uspeh, Partizan je toliko godina dominirao... Mi smo na UO razgovarali i odlučili da ne produžimo saradnju sa njim. Kao što smo rekli u saopštenju, ovo je njegova druga kuća, njemu će vrata uvijek biti otvorena. Teško će biti u glavama navijača da se priviknu na novu situaciju, ali ih ja molim za malo strpljenja za nas. Na klupi će vjerovatno biti mladi trener, na terenu mladi igrači i pred nama je period u kom će nam od navijača biti potrebna podrška. Da istrpe poraze i da budu uz nas dok pobjeđujemo, dok ne dođemo opet na neki put uspjeha na kom smo bili do prije dvije, tri godine", rekao je Peković.

Bonus video: