Željko Obradović je mrtav za mene: Gazda Panatinaikosa ljut na srpskog trenera

"On je bio samo najvažnije oruđe, a ne neko ko je tvorac uspjeha. Iza svakog rezultata stoji porodica Janakopolus i navijači", kazao je Janakopulos
105 pregleda 6 komentar(a)
željko obradović, Foto: Euroleague.net
željko obradović, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 07.04.2018. 12:53h

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos podigao je mnogo prašine ove sezone u Evroligi, izjavama u kojima je optužio čelnike ovog takmičenja da nemaju ravnopravan tretman prema svima, te da je njegov klub u podređenom položaju u odnosu na rivale.

Janakopulos je prijetio i da će PAO napustiti takmičenje, zbog čega je u februaru suspendovan na godinu.

On je u intervjuu za grčke medije ostao pri stavu da Evroliga ima dvostruke standarde "na različitim nivoima", ali nije želio da ulazi u detalje...

"Ako budem govorio o svemu, dobiću doživotnu kaznu", rekao je Janakopulos.

Poseban dio intervjua bio je posvećen Željku Obradoviću, sa kojim je Panatinaikos pet puta bio prvak Evrope.

Iznenađujuće, Janakopulos je rekao da je srpski trener "mrtav za njega", te da on nije najzaslužniji što su "zeleni" iz Atine dominirali u tom periodu.

"On je bio samo najvažnije oruđe, a ne neko ko je tvorac uspjeha. Iza svakog rezultata stoji porodica Janakopolus i navijači", kazao je Janakopulos.

Obradović i on su u šampionskim godinama bili braća, ali njihov odnos je potpuno poremećen.

"Kada mi je rekao da neće da ostane, bilo je to 2012. godine, on je za mene 'umro' kao čovjek. Dok god sam u klubu, Obradović će biti samo gost u OAKA areni. Ništa više od toga", rekao je vlasnik grčkog kluba.

Bonus video: