Zlatorog priprema za Valensiju

"Iako stanje na tabeli to ne pokazuje, Zlatorog je kvalitetna ekipa. Imaju nekoliko odličnih igrača na koje treba da obratimo posebnu pažnju", ističe Aleksa Popović
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2012. 19:30h

Gledajući stanje na tabeli i kvalitet igračkog kadra, bila bi senzacija da Budućnost Voli ne slavi protiv Zlatoroga.

Ekipa iz Laškog je ostvarila svega dva trijumfa, prikovana je za dno tabele i naredne sezone neće igrati u ABA ligi.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe od koje smo, realno, mnogo kvalitetniji. Ova utakmica će nam poslužiti, prevashodno, kao priprema za ono što nas čeka, odnosno duele sa Valensijom u četvrtfinalu Evrokupa. Treba da ispravimo neke grešeke u našoj igri, koje smo pravili u prethodnim susretima. U meč, međutim, moramo ući maksimalno angažovano i koncentrisano kako bismo došli do pobjede, jer Zlatorog nije nimalo naivna ekipa", opominje talentovani plej Nikola Ivanović.

Poslije dugo vremena, igrači Budućnost Volija neće igrati pod pritiskom da moraju da dobiju (bila bi im to 17. pobjeda).

Osigurali su četvrto mjesto i mogu da odigraju, prosto rečeno, za svoju dušu, ali uz ispunjavanje obaveza koje od njih bude tražio stručni štab.

"Bez obzira što smo favoriti na papiru, utakmica neće biti nimalo laka. Realno je da dobijemo, ali moramo odigrati maksimalno koncentrisano svih 40 minuta. U svaku utakmicu ulazimo sa ogromnom željom da pobijedimo, bez obzira na ime rivala. Igraćemo mnogo rasterećenije nego prije mjesec, mjesec i po dana, kada je bilo dosta teških utakmica i borba za plasman na fajnl-for ABA lige i među osam u Evrokupu", objasnio je Ivanović.

Krilo Aleksa Popović je u posljednja tri meča podigao nivo igre, što je itekako važno pred naredna iskušenja, posebno protiv Španaca narednog utorka u “Morači”.

"Iako stanje na tabeli to ne pokazuje, Zlatorog je kvalitetna ekipa. Imaju nekoliko odličnih igrača na koje treba da obratimo posebnu pažnju. Malo smo umorni nakon serije teških mečeva koje smo imali, ali se nadam da ćemo odigrati dobar meč, ispraviti neke greške koje smo pravili u posljednje vrijeme i zabilježiti novu pobjedu. Nemamo nikakav imperativ, jer smo među četiri najbolja tima. Zbog toga će nam naredne dvije utakmice poslužiti da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Valensijom", zaključio je Aleksa Popović.

Bonus video: