Kvalifikacije za EP u košarci: Crna Gora u petom šeširu

U petom šeširu su još Gruzija, Belgija i Izrael i sa njima selekcija Zvezdana Mitrovića ne može da se sastane u kvalifikacijama
3434 pregleda 3 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Filip Roganović
Bojan Dubljević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.07.2019. 13:59h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore biće u petom šeširu uoči žrijeba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci 2021. godine.

Domaćini šampionata su Njemačka, Češka, Italija i Gruzija.

U petom šeširu su još Gruzija, Belgija i Izrael i sa njima selekcija Zvezdana Mitrovića ne može da se sastane u kvalifikacijama.

Žrijeb će biti održan 22. jula u Minhenu - 32 zemlje biće podijeljene u osam grupa po četiri tima.

Poslije klasičnog dvokružnog sistema takmičenja, po tri najbolja tima iz svake grupe, izboriće plasman na Evropsko prvenstvo. I domaćini Eurobasketa igraće kvalifikacije, ali van konkurencije, pa će iz njihovih grupa dalje ići po dvije selekcije.

Šeširi su pravljeni prema FIBA renkingu, a osmi šešir biće kompletiran poslije treće runde predkvalifikacija, koja se igra od 3. do 21. avgusta.

Kvalifikacije su na programu u tri FIBA prozora i to od 17. do 25. februara, od 23. novembra do prvog decembra 2020. i od 15. februara do 23. februara 2021. godine.

Sastavi šešira: Prvi: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija

Drugi: Slovenija, Grčka, Hrvatska, Rusija

Treći: Italija, Letonija, Turska, Ukrajina

Četvrti: Finska, Njemačka, Češka, Poljska

Peti: Gruzija, Crna Gora, Belgija, Izrael

Šesti: Mađarska, BiH, Holandija, Makedonija

Sedmi: Estonija, Bugarska, Švedska, Austrija

Osmi: Albanija/Belorusija/Danska, Slovačka/Kipar/Rumunija, Luksemburg/Kosovo/Velika Britanija, Švajcarska/Portugalija/Island

Bonus video: