Zuros: Meč sa Partizanom nije ključni u borbi za plej-of

12 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ilijas Zuros, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.01.2017. 18:23h

Sedam kola prije kraja regularnog toka ABA lige kalkulatori su uveliko uključeni.

Pred subotnji duel sa Partizanom u Morači (19), Budućnost je sa 13 pobjeda na diobi trećeg mjesta sa Cedevitom, od koje je bolja u međusobnom skoru.

Drugoplasirani „crno-bijeli“ su proslavili 15 trijumfa, a peta Cibona - jedina koja ima ambicija da se priključi vodećem kvartetu - 11.

Sa zaključkom da je meč sa Beograđanima za „plave“ presudan u nastojanju da se domognu pozicije u doigravanju, nije, međutim, saglasan trener crnogorskog šampiona Ilijas Zuros.

„Ovo nije ključna utakmica za plasman u plej-of. Svaka utakmica je važna“ - poručio je grčki stručnjak, prisjećajući se nedjeljnog poraza u Baru.

„Susret sa Mornarom je bio čak i bitniji od ovog. Nekada, mečevi koje i mi sami ne doživljavamo krucijalnim su bitniji od derbija.“

„Ovo je još jedna u nizu utakmica koje moramo dobiti i jedino takav pristup je pravi.“

Partizan u Moraču donosi devet pobjeda u posljednjih deset kola.

„Mnogo su napredovali u posljednjih nekoliko sedmica“ - nije Zuros želio da troši previše riječi na rivala.

Ono što ga neuporedivo više zanima je da njegov tim igra na višem nivou nego u Baru.

„Želimo da budemo pametniji u momentima kada se duel lomi. Očekujemo punu dvoranu. Nadam se da će je naši navijači napustiti zadovoljni.“

U prvom dijelu sezone, Budućnost je u Beogradu napravila brejk, savladavši Partizan 64:61, u meču u kome je Suad Šehović ubacio osam poena uz osam skokova.

„Pred nama je veliki derbi“ - kazao je na konferenciji za medije kapiten „plavih“.

„Partizan je zasluženo na drugoj poziciji. Ipak, ishod meča će dosta zavisiti od nas i naše koncentracije, koja mora biti bolja u odnosu na prethodni meč.“

Za razliku od svog trenera, stariji brat Šehović se upustio u procjenu o rezultatskom značaju derbija.

„Pobjeda bi nas primakla drugom mjestu i učvrstila nas na trećem. To je važno, jer nastojimo da ne budemo četvrti, kako bismo izbjegli raspoloženu i neugodnu Zvezdu u plej-ofu. Spremni smo, kompletni i daćemo sve od sebe da uhvatimo ritam pred najvažnije utakmice.“

Ko do večeras nije nabavio kartu za sjutrašnji meč, moraće da se zadovolji gledanjem TV prenosa – 500 ulaznica koje su bile namijenjene prodaji, brzo su „planule“.

Od svojih ljubimaca, navijači "plavih" očekuju vatru na parketu...

Bonus video: