Zvanično: Mihailo Pavićević novi trener Mornara, stigli Vranješ, Mićović i Ros

"Moj cilj je da Mornar bude među četiri ekipe u ABA ligi, plasman u Fiba Ligu šampiona iako će biti dva kruga kvalifikacija i borba za makar jedan trofej u domaćim okvirima", rekao je Mihailo Pavićević
387 pregleda 4 komentar(a)
Press KK Mornar, Foto: Foto studio Petović
Press KK Mornar, Foto: Foto studio Petović
Ažurirano: 01.07.2017. 12:57h

U prostorijama svoje „ljetnje rezidencije“ na „Kraljevskoj plaži“, rukovodstvo Košarkaškog kluba Mornar je održalo pres konferenciju povodom planova za predstojeću takmičarsku sezonu.

Novina ima mnogo, a najvažnija je vezana za rokadu na klupi Barana. Naime, ekipu će sa klupe u narednoj sezoni predvoditi Mihailo Pavićević, koji će na tom mjestu zamijeniti svog brata Đorđija, koji će se kao glavni finansijer kluba više posvetiti pitanjima koja su vezana za samu organizaciju Mornara....

„Dosta se interesantnih stvari provlačilo kroz medije posljednjih dana, vezanih za određene informacije u klubu. Danas smo ovdje da sportsku javnost informišemo na pravi način. Naime, sada je i zvanično da će ekipu u predstojećoj sezoni sa klupe predvoditi Mihailo Pavićević. Do sada sam ja bio kraj klupe, a sada će on imati tu čast. ABA liga će ove sezone vjerovatno biti najjače takmičenje do sada, obzirom da će nastupiti 12 klubova. Zato smo i znatno ranije nego prošle godine već povukli par poteza. Ugovori i to na dvije godine su produženi sa nekoliko igrača koji su činili okosnicu tima. Ima i novih lica. U klub su stigli Nemanja Vranješ iz Budućnost Volija, Strahinja Mićović iz Igokee, a uspjeli smo da angažujemo i odličnog Brendisa Relija Rosa, najboljeg igrača Balkanske lige prošle sezone koji je nastupao za Beroe iz Stare Zagore. I tu naravno nije kraj pojačanjima. Vrlo brzo u klub bi trebalo da stigne i najzvučnije ime do sada, ali još nećemo otkrivati o kojem se igraču radi. A biće i još novih lica“, ostao je zagonetan Đorđije Pavićević.

Novi šef stručnog štaba Mihailo „Pajo“ Pavićević najavio je znatno veće ambicije kluba u predstojećoj godini...

„Prošla sezona je zbog objektivnih razloga bila godina svojevrsne improvizacije. Ekipa se praktično okupljala u „hodu“, a sezona je bila na pragu. I u takvoj godini ostvarili smo sve zacrtane ciljeve. Sada je situacija bitno drugačija. Sve važne poteze za ozbiljno funkcionisanje kluba smo povukli na vrijeme. Formirali smo tim, brzo ćemo kompletirati igrački kadar, sve organizacione stvari dolaze na svoje mjesto. Ja nisam od onih koji će reći da je cilj Mornara da se bori za opstanak. Moj cilj je da Mornar bude među četiri ekipe u ABA ligi, plasman u Fiba Ligu šampiona iako će biti dva kruga kvalifikacija i borba za makar jedan trofej u domaćim okvirima. Želim i poletnu igru, prepunu lijepih poteza. Onu igru zbog koje publika dolazi u dvorane“, rekao je u prvom obraćanju novinarima novi trener Barana Mihailo Pavićević.

Utiske vezane za prošlu sezonu sumirao je i predsjednik kluba Igor lukšić...

„Moramo biti zadovoljni prethodnom sezonom. Ostvarili smo sve zacrtane ciljeve. Ostaje žal što nismo osvojili bar jedan trofej u domaćem prvenstvu. Ipak, sada znatno organizovanije po svakom pitanju ulazimo u novu sezonu, sa realnim ambicijama da se u svim takmičenjima u kojima budemo nastupali predstavimo na što bolji način. Želimo dobar plasman u ABA ligi, plasman u FIBA Ligu šampiona, i osvajanje bar jednog trofeja u domaćim okvirima", istakao je Lukšić.

Sportski direktor Mornara Drago Spičanović istakao je svoje zadovoljstvo onim što je urađeno u dosadašnjem vremenskom roku...

"Na praktično mjesec dana do početka priprema, a skoro tri prije početka ABA lige, mi smo uspjeli da praktično već sada zaokružimo igrački kadar. Mnogo ozbiljnije u svakom smislu ulazimo u novu sezonu, zato je i naš optimizam znatno veći u odnosu na prošlu godinu“, rekao je, između ostalog, Spičanović.

Potpredsjednik Mornara Đuro Ostojić najavio je znatno ozbiljniji rad sa mlađim kategorijama...

„Moramo razmišljati i o svojoj budućnosti i već smo napravili konkretne poteze u tom pravcu. Napravili smo dogovor sa svim školama košarke iz našeg grada, koji će se temeljiti na obostranoj saradnji za dobro barske košarke .Želimo u narednom periodu i igrače iz našeg omladinskog pogona“, rekao je Ostojić.

Iz kluba je naglašeno da će prodaja sezonskih karata krenuti vrlo brzo, kao i da se posebna zahvalnost duguje lojalnoj publici koja je i pomogla normalno funkcionisanje kluba u prethodnom periodu.

Bonus video: