Zvezda još vjeruje u četvrtfinale, Žoc osvojio Madrid, Olimpijakos slavio u gradskom derbiju

Zvezda Ima dva trijumfa manje od osmoplasiranog Makabija, šest kola prije kraja elitnog klupskog takmičenja
0 komentar(a)
milko bjelica, Foto: Aba-liga.com
milko bjelica, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 02.03.2018. 22:20h

Crvena zvezda još vjeruje u plasman u četvrtfinale Evrolige - "crveno-bijeli" su savladali Unikahu u Beogradu 80:76 u 24. kolu i ostvarili desetu pobjedu u sezoni.

Imaju dva trijumfa manje od osmoplasiranog Makabija, šest kola prije kraja elitnog klupskog takmičenja.

Zvezda je u uzbudljivom finišu slomila goste iz Španije, iako je vodila tokom cijelog meča, a u posljednjih deset minuta ušla sa deset poena prednosti.

Unikaha je prijetila do kraja, ali je domaćin uspio da sačuva zalihu koju je teško stvorio. Gosti su košem Džefa Bruksa smanjili na 76:74 devet sekundi prije kraja, ali je Tejlor Roćesti bio dva puta precizan sa penala.

Adam Vačinski je stigao da još jednom pogodi koš Zvezde, a Dejan Davidovac bacanjima 1,9 sekundi prije kraja konačno riješio meč.

Ročesti je bio najbolji u Zvezdinom timu sa 21 poena, a u drugom poluvremenu razigrao se i Milko Bjelica, koji je svih 13 poena postigao u tom dijelu igre.

Vačinski je ubacio 13 poena za Unikahu, po 12 su ubacili Bruks i Dragan Milosavljević.

U vatrenom derbiju Atine, Olimpijakos je nakon produžetka savladao Panatinaikos u gostima 87:85.

Brajan Roberts je ubacio 18 poena, bez promašaja iz igre (4-4 za tri) u timu Olimpijakosa, dok su u domaćem timu najefikasniji bili Nik Kalates sa 23 i Džejms Gist sa 21 poenom.

Na pobjedu Olimpijakosa odgovorio je Fenerbahče trijumfom nad Realom u gostima 86:83.

Fener i Olimpijakos imaju isti skor na drugom mjestu - po 17 pobjeda i sedam poraza.

I duel u Madridu je odlučen u finišu. Trojkom Rejesa, domaćin je smanjio na 84:83 deset sekundi prije kraja, da bi Kostas Slukas bio oba puta precizan sa linije bacanja za konalnih 86:83...

Slukas je ubacio 20 poena, Điđi Datome 17. Džejsi Kerol je bio najefikasniji u Realu sa 15, jedan manje postigao je Luka Dončić.

Bonus video: