Zvezda sa Tompsonom ide na pobjedu u Kaunasu

0 komentar(a)
Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda
Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 05.01.2017. 17:12h

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u Kaunas, gdje će protiv Žalgirisa pokušati da ostvare osmu pobjedu u Evroligi.

Crveno-bijeli su imali teško putovanje, preko Frankfurta i Viljnusa, a u Kaunas su stigli kompletni, jači za novog igrača Diona Tompsona.

Bek beogradskog kluba Marko Gudurić rekao je da je 2017. godina početa na pravi način, ubjedljivom pobjedom nad Zadrom u regionalnom takmičenju.

"Čeka nas gostovanje u Kaunasu, gdje očekujemo vrlo tešku utakmicu. Košarkaši Žalgirisa su nas pobijedili u Beogradu i nadigrali, možda nam i ne leže kao ekipa, ali spremićemo se i pokušati da dobijemo", rekao je Gudurić za klupski sajt.

Govoreći o protivniku, Gudurić je kazao da su igrači Žalgirisa dugo zajedno i da se dobro poznaju.

"Dugo su zajedno, poznaju se, vrlo su uigrani, precizni i tačni u svojoj igri. Tačno se zna ko šta radi u tom timu. Jasno je da ćemo morati da odigramo dobar meč ako želimo da zabilježimo povoljan rezultat", kazao je Gudurić.

Njegov saigrač Nemanja Dangubić rekao je da Zvezdu poslije još jednog napornog puta čeka teško gostovanje, ali da se ekipa spremala za tako nešto.

"Žalgiris nam očigledno ne odgovara, vrlo su kvalitetni kao tim, čvrsti, disciplinovani, očekuje nas težak posao. Vrlo su precizni u svojoj igri, imaju timske igrače i dobrog trenera. Moramo kvalitetno da odigramo, kontrolišemo skok koji nam je zadavao dosta problema u prvom meču, zaustavimo njihove šutere i sve ukupno gledano, mora mnogo toga da se uradi da bismo pobijedili", rekao je Dangubić.

Utakmica će se igrati u petak od 19.00 u Kaunasu, u 16. kolu Evrolige.

Bonus video: