Zvezdan Mitrović napada tron protiv svog Monaka

Oba tima u finale ulaze nakon dugih serija pobjeda. Asvel, koji je ove sezone igrao četvrtfinale Evrokupa i izgubio u majstorici od Andore, vezao je 12 pobjeda, a Monako 10
1581 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Ldlcasvel.com
Zvezdan Mitrović, Foto: Ldlcasvel.com
Ažurirano: 15.06.2019. 19:19h

Dosegao je zvijezde sa Monakom, uveo ga u Pro A ligu nakon 24 godine, osvojio tri Liders kupa, dva puta bio najbolji trener Francuske, sve tri sezone završavao na 1. mjestu u regularnom toku, ali je izostao najvažniji pehar - titula nacionalnog šampiona.

Ono što nije uspio sa timom iz Kneževine, Zvezdan Mitrović će pokušati da uradi sa Asvelom, i to baš protiv Monaka.

Prvi meč finala plej-ofa francuskog šampionata igra se danas (18.30 časova) u „Astrobalu” u Vilerbanu, predgrađu Liona, gdje će tim crnogorskog selektora pokušati da stekne možda i ključnu prednost u seriji na tri pobjede.

- Na prvom mjestu smo bili od starta do kraja lige i sada bi trebalo da potvrdimo tu poziciju. Nadam se da ćemo osvojiti prvenstvo, mada će nam biti teško protiv Monaka, koji je promjenom trenera i dolaskom igrača dominirao u drugom dijelu sezone - kaže Mitrović za „Vijesti”.

Oba tima u finale ulaze nakon dugih serija pobjeda. Asvel, koji je ove sezone igrao četvrtfinale Evrokupa i izgubio u majstorici od Andore, vezao je 12 trijumfa, a Monako 10.

Zanimljivo, od dolaska Saše Obradovića krajem februara, tim iz Monte Karla je izgubio samo dva od 20 mečeva, i to oba od rivala u finalu plej-ofa.

- Oba naša meča u prvenstvu su riješena na jednu loptu, samo smo u Kupu bili ubjedljivi. Na otvaranju prvenstva u Monte Karlu smo pobijedili trojkom uz zvuk sirene, a na svom terenu jedan razlike. Monako po sastavu, igračima i budžetu ima najjači tim, dominira u posljednje vrijeme, ali smo ga jedino mi savladali otkada je Obradović došao. Čeka nas izuzetno neizvjesna serija, a prednost domaćeg terena u Francuskoj nije nikakav plus - ističe Mitrović.

Asvel ima veoma iskusnu ekipu, koju predvode Mantas Kalnijetis, Miro Bilan, Demarkus Nelson, Dejvid Lajti..., ali i rival ima igrače koji su osvajali velike trofeje.

- Daleko od toga da Monako nije iskusna ekipa, ima igrače koji su igrali velika finala, tako da su šanse za titulu 50-50. Pred našu posljednju utakmicu je Monako bio favorit, jer smo mi imali problema sa povredama i bolestima, a neposredno prije tog meča smo ubjedljivo izgubili od Nantera. Ipak, pobijedili smo i obezbijedili prvo mjesto.

Uz Kalnijetisa, igrač Asvela sa najvećim rejtingom je Šarl Kaudi. Čovjek koji ima četiri medalje sa Francuskom je fenomenalno počeo sezonu, ali su ga zdravstveni problemi kćerke potpuno izbacili iz ritma. Kapiten se vratio na teren, ali je u dirljivom intervjuu za „L’Ekip” neposredno pred početak finala otkrio da mu je košarka sada u drugom planu.

- Kaudi je imao nesreću sa djetetom, to ga je mnogo poremetilo, ali se vratio i odlučio da igra. Svi ostali su zdravi, što nam je mnogo bitno, jer smo tokom sezone imali mnogo poteškoća, ali smo uspjeli da izdržimo. Motivisani smo, imamo skup izuzetno iskusnih i mladih igrača, koji su spremni da odigraju finale na najvećem nivou - zaključio je Mitrović.

Bonus video: