Zvezdan Mitrović ostaje u Monaku

97 pregleda 1 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Asmbasket.org
Zvezdan Mitrović, Foto: Asmbasket.org
Ažurirano: 28.05.2016. 23:06h

Čovjek koji je ispisao istoriju košarke u Kneževini ne mrda nigdje - Zvezdan Mitrović je potpisao novi ugovor sa Monakom, na čijoj će klupi biti do 2018. godine.

Trener koji je karijeru počeo u TG Akademiku, a potom bio pomoćnik u Budućnosti i šef struke Mogrena, više od deceniju je proveo u Ukrajini.

Vodio je Himik (u dva navrata), Krivbasbasket, Budiveljnik i Azovmaš, a proglašen je i za najboljeg trenera te zemlje. U martu prošle godine je dobio poziv Monaka, čiji je predsjednik Ukrajinac Sergej Djadečko.

Na klupi je naslijedio zemljaka Sava Vučevića i ostvario istorijske uspjehe - vratio je tim u elitni rang francuske košarke nakon 24 godine, u februaru osvojio Kup lidera, u kojem učestvuje osam najboljih ekipa lige, a regularni dio sezone je završio na 1. mjestu.

Tim iz Monte Karla je tako uradio nešto što nije niko 51 godinu - završio prvenstvo na 1. mjestu iste sezone kada je ušao u elitu. To mu, za razliku od Denen Voltera davne 1965. godine, nije donijelo titulu, jer se sada igra plej-of.

Monako je u četvrtfinalu izbacio šampiona iz 2013. godine, Nanter, a u polufinalu gubi 2:1 od najtrofejnijeg francuskog kluba ASVEL-a. Mitrović i njegovi puleni nisu ostali bez šansi da se domognu finala, u kojem već čeka Strazbur, ali večeras (20.30) moraju da pobijede u Lionu da bi rješavala majstorica u Kneževini.

Neće im biti lako, jer zbog povrede ne može da nastupi novi reprezentativac Francuske, Jakuba Uatara.

Bonus video: