Zvezdan Mitrović postavlja standarde

Monako 46-godišnjeg Podgoričanina je večeras u Izraelu savladao Ironi Nahariju sa 73:67 i postao prvi tim koji je u novoformiranom takmičenju stigao do dvocifrenog broja pobjeda
56 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Asmbasket.org
Zvezdan Mitrović, Foto: Asmbasket.org
Ažurirano: 03.01.2017. 20:22h

U inauguralnoj sezoni FIBA Lige šampiona standarde postavlja Monako, na čijoj klupi sjedi 46-godišnji Podgoričanin Zvezdan Mitrović.

Košarkaši iz Kneževine su večeras u Izraelu savladali Ironi Nahariju sa 73:67 i postali prvi tim koji je u novoformiranom takmičenju stigao do dvocifrenog broja pobjeda.

Monako dominira u grupi A, a doživio je samo jedan poraz u 11 utakmica, i to na gostovanju turskom Banvitu. Po dva puta je savladao Izraelce, Frankfurt Skajlajners, slovenački Helios i danski Baken, a do kraja dočekuje Aris i Banvit, te gostuje češkom Nimburku.

Trijumf u samo jednom od ta tri susreta će mu biti dovoljan da obezbijedi direktan plasman u osminu finala.

Mitroviću odlično ide i u Francuskoj, jer je lider Pro A lige sa 13 pobjeda i dva poraza. Već je praktično izborio plasman na Liders kup, a u Diznilendu nadomak Pariza će od 17. do 19. februara braniti pehar osvojen prošle godine, kada je senzacionalno slavio u konkurenciji osam najboljih ekipa.

Bonus video: