Kralj Cigana se vratio pobjedom protiv nedoraslog Albanca

Bio je to neravnopravan duel, Seferi je očigledno bio "namješten" kao dobar rival u povratničkom meču, koji bi trebalo da bude uvod u znatno teže i glamuroznije borbe
2 komentar(a)
fjuri, Foto: Reuters
fjuri, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2018. 22:07h

Kralj Cigana - Tajson Fjuri - vratio se u ring poslije dvije i po godine i u prvoj borbi nakon što je srušio mit o nepobjedivosti legendarnog Vladimira Klička ostvario ubjedljivu pobjedu.

Fjuri (29) je pred svojim navijačima, u rodnom Mančesteru, bez problema savladao deset godina starijeg Albanca Sefera Seferija, koji mu je predao meč poslije četvrte runde.

Bio je to neravnopravan duel, Seferi je očigledno bio "namješten" kao dobar rival u povratničkom meču, koji bi trebalo da bude uvod u znatno teže i glamuroznije borbe.

Fjuri je poslije senzacionalne pobjede nad Kličkom, novembra 2015. godine, i osvajanja titula u WBA, WBO, IBF i IBO federacijama, bio pozitivan na doping testu, koji je pokazao da je koristio kokain, zbog čega je dobio dvogodišnju supenziju bavljenja boksom.

Borio se sa depresijom, bio na ivici propasti, ali je početkom ove godine zatražio i dobio licencu za takmičenje.

Njegov plan je da do kraja godine odradi još dvije borbe, a onda da krene na najveće zvijezde teške kategorije - Entonija Džošuu i Donteja Vajldera.

Sjajna borba na reviji u Mančesteru viđena je u super-lakoj kategoriji. Moris Huker je savladao Terija Flanagana i postao prvak svijeta u WBO federaciji.

Flanaganu je to bio prvi poraz u karijeri, u kojoj je do sada ostvario 33 pobjede.

Bonus video: