Krstajić: Poštujemo Crnu Goru, očekujem dobru utakmicu i pobjedu

"Poštujemo Crnu Goru kao reprezentaciju i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga gledam kao šefa. Možemo da napravimo iskorak i ostvarimo zacrtani cilj, da budemo prvi u grupi", kazao je Krstajić
0 komentar(a)
mladen krstajić, Foto: BETA
mladen krstajić, Foto: BETA
Ažurirano: 16.11.2018. 12:45h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da njegova ekipa ima mnogo problema zbog povrijeđnih igrača, ali da se bez njih mora i da je, bez obzira na sve, želja pobjeda protiv Crne Gore.

"Mora se bez onih kojih nema, to je život i posao, da krećemo u borbu sa snagama koje imamo. Svaku utakmicu želimo da pobijedimo bez obzira na sve. Osjećam da napredujemo u svakom smislu, ekipa raste", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija protiv Crne Gore u Ligi nacija neće moći da računa na povrijeđene Sergeja Milinković-Savića, Marka Dmitrovića, Filipa Kostića i Ljubomira Fejsu.

Prošlo okupljanje nisu igrali Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić, a Krstajić je naveo da je to bio veliki hendikep, ali da je ekipa pokazala karakter.

On je naveo da prati dešavanja u Crnoj Gori i da očekuje dobru utakmicu.

"Poštujemo Crnu Goru kao reprezentaciju i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga gledam kao šefa. Možemo da napravimo iskorak i ostvarimo zacrtani cilj, da budemo prvi u grupi", kazao je Krstajić.

Selektor Srbije je poslao poruku navijačima:

“Crna Gora treba da se osjeti sigurno ovdje. Nema potrebe pričati o tome, nema potrebe dizati tenzije. Na terenu je sva bilo kako treba u Podgorici, baš kao i van terena. Stvarao se neki utisak da je trebalo u Podogorici da nas čuva policija, a mi smo šetali po gradu najnormalnije”, dodao je Krstajić.

Selektor je najavio moguću promjenu formacije, s obzirom na odličnu formu mnogih reprezentativaca Srbije.

"Prvi put u posljednje vrijeme su skoro svi standardni i bitni faktori u svojim timovima. Mnogo je važno da izađemo kao tim onako kako treba. Može se desiti da promijenimo taktiku, da se možda pojavimo u neočekivanoj formaciji. Mijenjali smo sastav do sada, taktiku ne, moglo bi da se desi i da promijenimo taktiku, iz razloga jer imamo kvalitetne igrače koji mogu da odgovore na svojim pozicijama onako kako treba. To je luksuz u ovom momentu za mene, a možda i mali problem. Ima momaka koji očekuju šansu, volio bih kada bi mogla 23 igrača da budu na terenu", rekao je Krstajić.

Upitan ko će izvoditi penale, s obzirom na to da je Dušan Tadić dosad promašio dva, Krstajić je odgovorio: "Odlučio sam da Dušan Tadić sam odlučuje ko će da izvede penal".

Za razliku od duela u Podgorici, u Beogradu će igrati Nemanja Matić.

"Znamo šta nas čeka. Znamo i svoje kvalitete koje ćemo se truditi da iskoristimo i pred svojom publikom protiv Crne Gore želimo da osvojimo sva tri boda koja su nam veoma potrebna ako želimo da ostanemo na prvom mjestu koje nas vodi u Ligu B", kazao je Matić.

On je rekao da mu je žao što zbog povrede nije mogao da pomogne nacionalnom timu na prethodnom okupljanju, ali da je ekipa igrala veoma dobro i "takmičarski", kako i treba da igra.

Srbija će se u subotu od 15 sati sastati s Crnom Gorom u petom kolu Lige nacija. Potom joj u utorak slijedi posljednji duel u grupi protiv Litvanije.

Bonus video: