„Lavovi” potonuli u Ukrajini

Rukometaši Crne Gore su izgubili na gostovanju Ukrajini sa 29:24, koju do kraja kvalifikacija neće moći da dostignu, osim ako se desi čudo
132 pregleda 10 komentar(a)
Stevan Vujović, Foto: Www.hrs.hr
Stevan Vujović, Foto: Www.hrs.hr
Ažurirano: 28.10.2018. 18:15h

Šansa da se osvoji 2. mjesto praktično više ne postoji, rukometaši Crne Gore moraju da čekaju rasplet i u drugim grupama, kako bi se kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe domogli četvrtog uzastopnog nastupa na prvenstvima Evrope.

Nakon fijaska i remija sa Farskim Ostrvima, „lavovi” su izgubili na gostovanju Ukrajini sa 29:24, koju do kraja kvalifikacija neće moći da dostignu, osim ako se desi čudo - da tim Zorana Roganovića osvoji bar bod protiv Danske ili da selekcija iz ex-SSSR stane protiv Farana...

Sada je ključno što manje izgubiti od olimpijskog šampiona, a onda poraziti Ukrajinu i nadati se da će ta dva boda biti dovoljna za odlazak na prvi kontinentalni šampionat sa 24 reprezentacije.

Crna Gora je povela 3:1, ali je dobar rezultat mogao da zavara, jer su Stevan Vujović dva puta i Stefan Čavor jednom iz individualnih akcija zatresli mrežu loše postavljenog Antona Terjehova, pa ga je odmah zamijenio Genadij Komok. Ukrajinci su iskoristili isključenje Čavora da izjednače na 3:3, nakon čega je Miloš Vujović pogodio za posljednje vođstvo „lavova”.

U napadima sa igračem manje, Sergej Bebeško je izvlačio golmana, a domaći su pokazali koliko su u tim situacijama uigraniji, jer su Sergej Onufrijenko i Vladislav Ostrouško preokrenuli na 5:4 kada je Dmitri Dorošćuk bio na dvominutnom „hlađenju”.

Crna Gora je sve teže držala priključak, protivnici osjetili koliko je odbrana „lavova” slaba u sredini i rešetali mrežu nemoćnog Nebojše Simića. Uzgred, odlično su iskoristili isključenja Čavora i Miloša Božovića i u 21. minutu stigli do plus četiri (12:8).

Pavlo Gurkovskij je pogodio za 15:12 na velikom odmoru, a odmah na startu nastavka je domaćin došao do plus šest (18:12).

Sredinom nastavka, „lavovi” su propustili šansu da uhvate priključak. Na 22:18 je Komok odbranio sedmerac Ševaljeviću, potom zicer Čavoru, a onda ga je i Stevan Vujović pogodio u glavu. Povratka više nije bilo...

Stevan Vujović je sa sedam golova bio najbolji u Roganovićevom timu, a sa po pet su ga pratili prezimenjak Miloš i Miloš Božović. Ostali nisu bili na nivou potrebnom za pobjedu u gostima.

Crna Gora u aprilu igra dva meča sa Danskom - 10. ili 11. je domaćin, a tri dana kasnije gost. Ukrajinci tih dana igraju dvomeč sa Farskim Ostrvima i mogli bi da steknu nedostižnih pet bodova prednosti...

UKRAJINA - CRNA GORA 29:24 (15:12)

Sumi - Univerzitetska dvorana. Gledalaca: 800. Sudije: Erdogan i Ezdeniz (Turska). Sedmerci: Ukrajina 2 (1), Crna Gora 7 (4). Isključenja: Ukrajina 16, Crna Gora 12 minuta.

Ukrajina: TERJEHOV, Komok (14 odbrana i tri sedmerca), Košovij, Buinjenko, Akimjenko 1, KIRILJENKO 3, Tjutjunjik, DENISOV 6, Dorošćuk, Tilte, Južbanjenko, Žuk, GURKOVSKIJ 4, OSTROUŠKO 7 (1), ONUFRIJENKO 4, KUBATKO 4.

Crna Gora: Mijušković (četiri odbrane), SIMIĆ (odbrana i sedmerac), Bakić, Popović, ČAVOR 1, PELIDIJA 1, B. Vujović, Radović, M. VUJOVIĆ 5 (2), Kaluđerović, S. VUJOVIĆ 7, ŠEVALJEVIĆ 3 (2), Božović 5, LASICA 1, Lipovina 1.

Bonus video: