Luka Bar povela u seriji, Baranke upisale 36. uzastopnu pobjedu protiv Rudara!

Drugi meč finalne serije, do tri pobjede, igra se u srijedu u Pljevljima.
102 pregleda 0 komentar(a)
ŽOK Luka Bar, Foto: OSCG
ŽOK Luka Bar, Foto: OSCG
Ažurirano: 28.04.2018. 17:38h

Luka Bar je iskoristila prednost domaćeg terena i povela trku protiv Rudara, u finalu plej-ofa za odbojkašice - izabranice Vladimira Milačića su u “Topolici” slavile 3:1 i napravile prvi korak ka odbrani titule, ukupno devete u klupskoj istoriji.

Luka Bar je, takođe, nastavila nevjerovatan niz pobjeda protiv Rudara na domaćoj sceni, pa su “sirene” upisale 36. uzastopni trijumf! Rudar je posljednji put savladao Luku Bar 25. aprila 2009. godine, u trećem meču finala plej-ofa. Ukupan skor pobjeda u korist Baranki je sada 48:5.

"Prve utakmice finalne serije su po običaju teške, a tako je bilo i večeras. Igrali smo dosta rastrzano i mi i oni. Naš sjajan prvi set, a sve ostalo sa puno grešaka i u grču, ali smo uspjeli da dobijemo ekipu Rudara što je najvažnije i pobjedom otvorimo finalnu seriju. Jako puno nam znači ova pobjeda, pred revanš i nastavak serije. Nadam se da ćemo mi prije svega bolje odigrati u Pljevljima sa manje grešaka", kazao je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Rudar u setovima koje je gubio nije prelazio 18. poen, a Luka Bar 19, što govori da nije bilo velike neizvjesnosti u setovima, barem ne u završnicama.

U prvom setu su izabranice Vladimira Milačića odmah na startu povele 7:1, a onda su od 11:6 napravile seriju 11:0 za veliko vođstvo od 22:6! Rudar je uzvratio u drugom setu, u kojem je domaćin posljednji put vodio 10:9. Pljevljanke su set prelomile serijom 4:0 za vođstvo od 17:12, kojim su uhvatile zalet za izjednačenje u setovima.

Luka Bar je vodila od početka trećeg seta, do tri poena, ali je ekipa Nataše Marković u nekoliko navrata hvatala priključak, posljednji put na 18:17. Nakon toga uslijedila je serija domaćih od 6:0 i vođstvo od 2:1.

Rudar je povratak u meč nagovijestio u četvrtom setu, u kojem je poveo 11:9, ali je tu i stao. Šampionke su sa sedam uzastopnih poena preokrenule na 16:11, Rudar je uspio samo da priprijeti na 19:17, ali je do kraja seta osvojio samo jedan poen, pa je Luka Bar mogla da proslavi pobjedu.

"Očekujem da ćemo narednu utakmicu mnogo bolje odigrati jer su večeras dvije igračice igrale povrijeđene, ali će do srijede sigurno da se oporave. Nadam se da ovoga puta u finalnoj seriji možemo nešto da uradimo, čak da osvojimo prvo mjesto i titulu iz Bara preselimo u Pljevlja", kazala je odbojkašica Rudara Majda Čakar.

Drugi meč finalne serije, do tri pobjede, igra se u srijedu u Pljevljima.

Luka Bar – Rudar 3:1 (25:10, 19:25, 25:18, 25:18)

Bar - Dvorana: SC "Topolica". Gledalaca: oko 250. Sudije: M. Delić (Budva) i S. Simonovska (Bar).

Luka Bar: Petrović, Duraković, Cenović, Rovčanin, Slankamenac, Rosić, Vukoslavčević, Vuković, Čarapić, Knežević, Barjaktarović, Dević. Trener Vladimir Milačić.

AOK Rudar: Bojović, Čakar, Vučetić, Milinković, Svrkota, Bulatović, Smolović, Marković, Džaković, Stanić, Vujadinović, Petrović, Knežević. Trener Nataša Marković.

Bonus video: