Marko Gušić opet zlatni u Koimbri

135 pregleda 17 komentar(a)
Marko Gušić, Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Marko Gušić, Foto: Studentski sportski savez Crne Gore
Ažurirano: 24.07.2018. 18:42h

Glavni kandidat za medalju, i to najsjajniju, nije iznevjerio očekivanja - džudista Marko Gušić (Policijska akademija) je univerzitetski šampion Evrope!

Član nikšićkog Akademca je danas u portugalskoj Koimbri, na četvrtom izdanju Evropskih univerzitetskih igara (EUSA Games), stigao do zlata u kategoriji do 66 kilograma, i tako ponovio uspjeh iz prošle godine, kada je osvojio titulu na Univerzitetskom prvenstvu Evrope za borilačke sportove, takođe u Koimbri.

U prvom kolu je Gušić bio slobodan, u drugom je savladao iponom predstavnika švajcarskog Univerziteta Lozana Roseta Simona, dok je u trećem savladao predstavnika turskog Univerziteta Kastramonu Ahmeta Kabua tek u "golden skoru", i to vazarijem.

Gušić je u polufinalu je sa dva vazarija porazio Francuza Jovika Čalu sa Univerziteta Orleans, dok je finale protiv Austrijanca Floriana Dopelhamera okončao onako kako je i počeo turnir - iponom, čime je potvrdio da je bez premca u svojoj kategoriji.

Sjutra se nastavlja takmičenje u džudou. Nastupiće Nebojša Gardašević u kategoriji do 81kg, Lazar Daković -100kg i Jovana Nikić u kategoriji +78kg.

Gušićeva je druga medalja za naše studente u Koimbri. Prethodno je Slobodanka Gurešić na takmičenju u para stonom tenisu osvojila srebrno odličje.

Bonus video: