Mičel izbacio Oklahomu, Oladipo tripl dablom zakazao majstoricu LeBronu

Mičel je završio meč sa 38 poena (14 od 26 iz igre), dok je glavnu pomoć imao u Rudi Goberu koji je pored 12 poena imao i 13 skokova i 3 blokade, kao i Džou Inglsu koji je imao 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija
101 pregleda 0 komentar(a)
Donovan Mičel, Foto: Reuters
Donovan Mičel, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2018. 07:49h

Donovan Mičel se pojavio pred šestu utakmicu sa bijelim duksom koji je imao print Mona Lize, a izašao je iz Vivint Smart Home Arene ostavljajući svoje remek djelo u pobjedi Jute nad Oklahomom od 98:91.

Ruki je još jednom zablistao i pred domaćom publikom poslao popularne OK3 (aludiranje na veliku trojku Vestbruk, Melo, Džordž) kući, a svom timu zakazao duele sa Hjuston Rokitsima.

Mičel je završio meč sa 38 poena (14 od 26 iz igre), dok je glavnu pomoć imao u Rudi Goberu koji je pored 12 poena imao i 13 skokova i 3 blokade, kao i Džou Inglsu koji je imao 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Trijumf Džezera je još veći ako se uzme u obzir da se u 7. minutu povrijedio Riki Rubio, koji se više nije vraćao na teren, ali po prvim procjenama biće spreman na duel sa Kris Polom i Džejmson Hardenom.

Kod ekipe Tandera Rasel Vestbruk je imao na prvi pogled sjajnu noć sa 46 poena, ali ipak za tu brojku mu je bilo potrebno čak 43 pokušaja (18 puta bio precizan).

Karmelo Entononi i Pol Džordž su još više zakazali, pa je tako Melo meč završio sa 7 poena (ruku na srce nije previše šuteva uzeo), a PG13 je meč završio sa 5 poena (katastrofalnih 2 od 16 iz igre).

Ovim ispadanjem, vjerovatno je i završena saga o "velikoj trojci" Oklahome. Džordž i Entoni su slobodni agenti, bivši igrač igrač Indijane je već viđen u Los Anđelesu, dok sa Entonijem je problem što ga liga višene gleda kao superstara, dok je njegovo mišljenje drugačije. Biće ovo još jedno ljeto puno turbulencija za fanove "Grmljavine".

Indijana Pejsers su ekspresno odgovorili Klivlend Kavalirsima, pa su u svojoj demonstraciji sile od 121:87 zakazali sedmi meč sa LeBronom Džejsmom.

Pejsersi, prije svih Viktor Oladipo su i dalje ogorčeni zbog pete utakmice u kojoj je Džejms blokirao beka Indijane u posljednjem napadu, iako je snimak kasnije pokazao da je u pitanju silazna pitanja.

Oladipo je upravo najzaslužniji za pobjedu svog tima sa tripl dabl učinkom, 28 poena, 13 skokova i 10 asisitencija.

Čitava prva petroka Pejsersa je bila dvocifrena, a dobar je bio i Domentas Sabonis koji je meč završio sa 19 poena.

LeBron je u ekipi Kavsa postigao 22 poena, ali nije imao ni jednog raspoloženog saigrača. Ukoliko još neko ne pronađe inspiraciju mogao bi ovo da bude kraj za ekipu koja je prošle tri godine igrala finale NBA lige.

LeBronu će ovo biti prvi put u karijeri da igra sedmi meč u prvom krugu doigravanja.

Tornonto Reptorsi su pobjedili Vašington Vizardse 102:92, i tako seriju priveli kraju sa 4:2. ti iz Kanade čeka boljeg iz duela Milvoki Boston (3:3).

Bonus video: