Milivojević sa Ploeštijem slavi prvu titulu u klupskoj istoriji

167 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Milivojević, Ploešti, Foto: Privatna arhiva
Aleksandar Milivojević, Ploešti, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.04.2018. 22:58h

Ploešti slavi prvu titulu u 11-godišnjoj klupskoj istoriji, a jedan od tvoraca velikog uspjeha je bivši primač servisa crnogorske odbojkaške reprezentacije Aleksandar Milivojević.

Rumunski klub je trofej osvojio u utorak, pobjedom u posljednjem kolu lige za prvaka, u kojem je Ploešti kod kuće pobijedio Zalau 3:0 (27:25, 25:17, 25:19).

Tako je Ploešti sačuvao bod prednosti koji je i uoči posljednjeg kola imao u odnosu na Arkadu (77-76), za koju nastupa crnogorski reprezentativac, Luka Šuljagić, i koji je u posljednjem kolu savladao uu gostima Krajovu 3:0.

Ploešti je do titule mogao i u pretposljednjem kolu, u subotu, kada je gostovao upravo drugoplasiranoj Arkadi, i pred taj meč je imao četiri boda prednosti, što znači da su mu dovoljna bila dva seta za titulu.

Arkada je, međutim, slavila 3:1, smanjila zaostatak na bod, i neizvjesnost produžila do posljednjeg kola.

Treće mjesto u prvenstvu zauzela je Steaua, u kojoj igra libero naše reprezentacije, Nikola Lakčević, bivši igrač Budućnosti i Budvanske rivijere.

Milivojević je drugu sezonu član Ploeštija, koji je prošle sezone bio peti u prvenstvu. Međutim, veće ambicije kluba i želja da se osvoji titula, uticali su da Milivojević produži ugovor. Na kraju se ispostavilo da nije pogriješio...

"Napravljena je veoma dobra ekipa, cilj je titula. Međutim biće teže nego što se očekivalo, jer pored nas ima još četiri ekipe koje mogu da osvoje prvenstvo. Biće teško ali mislim da možemo do titule", rekao je početkom avgusta za "Vijesti" Milivojević, koji je 2014. godine, i zbog problema sa povredom, odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

Popularni Aga je karijeru počeo u Ribnici iz Kraljeva, a u Srbiji je igrao još za Vojvodinu, Puteve i Mladi radnik, prije nego se preselio u Budućnost, gdje je proveo tri sezone, a onda je počeo karijeru u inostranstvu.

Osim u Ploeštiju, igrao je za francuske klubove Bove, Nicu, Arn i Kambre, nosio je dres grčkog Arisa, njemačkog Nechopersa, hrvatske Kaštel Marine, Ino karijeru je prekinuo povratkom u Crnu Goru, u sezoni 2013/2014 kada je igrao za Budvansku rivijeru…

Bonus video: