Milvoki održao lekciju prvaku, i Hjuston u nizu Oklahome

Boston je uspio da nadoknadi zaostatak od 22 poena i savlada Feniks nakon produžetaka na gostovanju u Arizoni
66 pregleda 0 komentar(a)
milvoki, Foto: Reuters
milvoki, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2018. 07:23h

Milvoki je potvrdio da je ove godine među glavnim konkurentima za najbolji tim Istoka. Talentovana ekipa Baksa očitala je lekciju aktuelnom prvaku, Golden stejtu, na gostovanju u Kalifoniji 134-111.

U velikoj pobjedi "jelena" najbolji su bili Erik Bledso sa 26 poena, šest dodavanja i četiri skoka i Janis Antetokumpo sa 24 koša, devet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Stef Kari je napustio igru u trećoj četvrtini zbog povrede, a za 26 minuta je upisao svega 10 poena, dok je Kevin Durent imao 17 koševa, devet asistencija i pet skokova, uz skromniji šut iz igre (6/15).

Milvoki nakon 11 utakmica ima devet pobjeda i dva poraza.

Ekipa Oklahoma Sitija upisala je sedmi trijumf u nizu, a čak i oslabljeni su uspjeli da na domaćem terenu ubjedljivo savladaju Hjuston 98-80.

Tander su, u odsustvu Rasela Vestbruka, predvodili Pol Džordž sa 20 poena, 11 skokova i šest dodavanja, i Stiven Adams sa 19 poena i 10 uhvaćenih lopti. Denis Šreder se takođe još jednom pokazao kao sjajna alternativa zvijezdi Oklahome na poziciji plejmejkera, sa 14 poena, šest skokova i pet dodavanja.

Boston je uspio da nadoknadi zaostatak od 22 poena i savlada Feniks. Seltiksi su na gostovanju u Arizoni slavili nakon produžetaka 116-109.

Kajri Irving je odigrao najbolju partiju sezone sa 39 poena, sedam skokova i šest dodavanja, a Markus Moris je postigao ključnu trojku pri završetku regularnog dijela utakmice.

Devin Buker je bio najefikasniji u ekipi Igora Kokoškova sa 38 koševa i devet asistencija.

Portland je na domaćem parketu bio bolji od Los Anđeles Klipersa 116-105.

Boban Marjanović i Miloš Teodosić su imali utakmicu za zaborav. Marjanović je za 12 minuta kao starter upisao četiri poena, dok je Teodosić za četiri minuta na parketu imao samo jednu uhvaćenu loptu.

Bonus video: