Mornar: Nisam imao tešku odluku nakon ponude Mornara

Košarkaši Mornara sjutra počinju pripreme za novu sezonu, u Bar novih od stranaca prvi stigao hrvatski internacionalac
185 pregleda 3 komentar(a)
Marin Mornar, Foto: KK Mornar
Marin Mornar, Foto: KK Mornar
Ažurirano: 13.08.2018. 19:10h

Šampion Crne Gore „pali motore“ – šef stručnog štaba Mihailo Pavićević u srijedu u 10.30 časova obaviće prozivku, čime će zvanično početi pripreme košarkaša Mornara za novu sezonu, punu izazova.

Barani će ponovo igrati na četiri fronta, s tim da će ove sezone nastupiti u kvalitetnijem Evrokupu, onom Ulebovom.

Mornar će ponovo pokušati da ponovi prošlogodišnji istorijski plasman u polufinale plej-ofa ABA lige, a na domaćoj sceni će za trofeje ponovo vojevati bitke protiv ekipe Budućnosti Volija.

Inače, u Bar je juče stigao „prezimenjak“ crnogorskog šampiona, Hrvat Marin Mornar, jedan od pet internacionalaca koji su ovog ljeta pojačali barski klub. Odmah je posjetio dvoranu „Topolica“ gdje ga je dočekao glavni menadžer kluba Đorđije Pavićević.

"Nisam imao tešku odluku nakon ponude Mornara. Vidio sam kakvu je klub imao sezonu, da je igrao u plej ofu ABA lige i bio državni šampion, da će igrati Evrokup... Zbog kvaliteta dva takmičenja koja Mornar igra i činjenice da je Bar blizu mog doma i da ćemo igrati nekoliko utakmica u Hrvatskoj, nije bilo dileme da je ovo ponuda koja se ne odbija. Odgovara mi lokacija, raspored takmičenja, čak je ime kluba kao moje prezime tako da ne znam šta je više trebalo da se poklopi", prokomentarisao je Mornar za klupski sajt.

Dvadesetpetogodišni Zagrepčanin je, kako kaže, upoznat sa stilom igre Mornara, ističući da mu igra koju forsira njegov novi klub upravo najviše prija.

"Čuo sam da vole da igraju brzu košarku, s puno šuteva za tri poena. Meni takva igra odgovara mnogo više nego neka u kojoj se svaki napad igra na 24 sekunde. Brza igra mi u svakom slučaju najviše prija", dodao je Mornar.

Bivši student Univerziteta Lojola Merimount prošle sezone za švedski Boras u domaćem prvenstvu odigrao je 36 utakmica na kojima je prosječno postizao 11,1 poena, uz 4,8 skokova i 1,6 asistencija.

"Minule sezone bio sam fokusiran da napravim što bolji rezultat za ekipu da bih mogao da idem u kvalitetnijoj ligi. Mislim da sam to ostvario pošto sam došao u Mornar. To je velika stepenica za mene i jedva čekam da se okušam u ovim jačim ligama", zaključio je Mornar.

Osim Mornara, u Mornar su ljetos stigla i četiri Amerikanca, bekovi Kadin Karington (23 godine, 193 cm), Andrea Spajt (23, 191 cm) i Bronson Kejnig(24, 191), te krilo Vinston Šepard (25, 203 cm).

Ugovore su produžili Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Otišli su Derek Nidam, Brendis Rejli-Ros i Marko Ćalić.

Bonus video: