Odenze - Budućnost: Pobjeda praktično vodi u četvrtfinale

Ako bi izgubile, Podgoričanke bi narednog vikenda protiv Larvika u Podgorici morale da osvoje bar bod da bi ostale u Ligi šampiona
189 pregleda 0 komentar(a)
Dijana Ujkić, Foto: Boris Pejović
Dijana Ujkić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2018. 10:38h

Pred rukometašicama Budućnosti je možda i najvažniji meč u sezoni - pobjeda bi ih približila četvrtfinalu Lige šampiona, poraz bi ih natjerao da do kraja strepe za plasman u glavnu fazu.

Za neke možda ovo djeluje kao komplikovana matematika, ali ju je vrlo lako objasniti. Ukoliko bi tim Dragana Adžića danas (15.10 časova) savladao Odenze u Danskoj, u glavnu fazu bi prenio šest bodova i samo čudo bi moglo da ga spriječi da u konkurenciji Rostova, Bresta i Kopenhagena stigne do četvrtfinala.

Ako bi izgubile, Podgoričanke bi narednog vikenda protiv Larvika u Podgorici morale da osvoje bar bod da bi ostale u Ligi šampiona...

- Očekujemo tešku utakmicu, možda i najteže gostovanje u grupnoj fazi. Odenze igra sjajno na svom terenu, veoma je čvrst i jak u odbrani, što nije tipično za danske ekipe. Zna i da igra brzo, što je pokazao u „Morači”, gdje je postigao 28 golova. Dankinje su nam u Podgorici nametnule brzu igru, a protiv Meca su primile samo 19 golova i pokazale kako znaju da igraju u odbrani - istakla je Itana Grbić.

Odbrana je, ipak, adut Budućnosti, koja prošle sedmice protiv Meca nije primila gol 15 i po minuta.

- Igraćemo našu igru, naš glavni adut je naravno odbrana. Spremne smo za veliku borbu i pravi „fajt”. Nadam se da ćemo ispoštovati sve dogovore i onda se možemo nadati i prvoj pobjedi u gostima ove sezone - naglasilo je lijevo krilo Budućnosti.

Odenze je jedini poraz ove sezone doživio u „Morači” (31:28). Remizirao je sa Mecom, a upisao je 17 pobjeda. To je dokaz da tim Jana Pitlika ima kvalitet, ali će Budućnost imati veliki motiv da konačno pokaže da može da pobjeđuje i u gostima.

- Samopouzdanje je bilo poljuljano poslije vezanih poraza od Larvika i Meca, tako da smo veoma srećne zbog pobjede protiv Meca. Sa velikim samopouzdanjem smo stigle u Dansku, sa željom da pokažemo da smo prava ekipa i u gostima, a ne samo na našem terenu - zaključila je Grbićeva.

U domaćoj ekipi neće biti Stine Jergensen, koja će zbog povrede propustiti i Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

- Odenze je oslabljen neigranjem najbolje igračice, ali ne smijemo da ga potcijenimo ni u jednom momentu. Moramo da igramo odbranu na maksimalnom nivou od prvog do posljednjeg minuta. Iz dobre odbrane trebalo bi da vučemo brz napad i vjerujem da će to donijeti rezultat - istakla je Dijana Ujkić.

Bonus video: