Odlazak Hajdukovića, Cerović novi predsjednik

116 pregleda 5 komentar(a)
Goran Cerović, Foto: Privatna arhiva
Goran Cerović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.09.2018. 21:38h

Još uvijek aktivni takmičar, Pljevljak Goran Cerović novi je predsjednik Biciklističkog saveza Crne Gore, a na tom mjestu će zamijeniti dugogodišnjeg predsjednika Branka Hajdukovića, odlučeno je na današnjoj vanrednoj Skupštini, kako je saopšteno iz te sportske asocijacije.

Cerović je najtrofejniji crnogorski biciklista i aktuelni šampion Crne Gore, a, kako je saopšteno, samo u ovoj godini je na međunarodnim takmičenjima osvojio čak 15 zlatnih sportskih odličja.

"Nosilac je svojevrstnog rekorda koji će biti teško oboren. Na međurepubličkim, sada državnim, omladinskim sportskim igrama mladih sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, u 57 godina njihovog trajanja, čak osam godina je za svoj grad Pljevlja, osvajao pobjedničke pehare što mu je uspjelo i ove godine", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, Cerović je "odlučio jda se dokaže i u sportskom radu, pa će na čelu najveće crnogorske biciklističke organizacije to pokušati da uradi za šta je dobio potpuno povjerenje svih koji su danas odlučivali da mu se povjeri ovako visoka sportska funkcija".

"Tema današnje Skupštine Biciklističkog saveza Crne Gore bilo je i usklađivanje Statuta sa nedavno usvojenim Zakonom o sportu Crne Gore. Tako uređeni Statut narednih dana biće dostavljen na ocjenu Ministarstvu sporta Crne Gore", piše u saopštenju Biciklističkog saveza.

Bonus video: