Kik boks postao olimpijski sport

U KBSCG vjeruju da će kik boks nastaviti da raste kako sport, kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori.

1455 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KBSCG
Foto: KBSCG

Kik boks je postao član olimpijske porodice sportova, saopšteno je iz Kik boks saveza Crne Gore (KBSCG).

Iz KBSCG kazali su da je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), na sjednici koja je danas održana u Tokiju, prihvatio kik boks sport sa punim priznanjem pod pokroviteljstvom Svjetskog upravnog tijela, Svjetskog udruženja kik boks organizacija (WAKO).

Kako su naveli, od 30. novembra 2018. godine WAKO je bio privremeno priznat, a od danas je i punopravan član olimpijske porodice.

"Ponovo stvaramo istoriju za naš sport i ovo je nezaboravan dan za cijelu našu zajednicu i nadahnuće da nastavimo razvijati naš sport unutar olimpijske porodice sporta“, poručio je predsjednik Svjetske Kik boks federacije Roj Bejker.

On je zahvalio predsjedniku MOK-a Tomasu Bahu i članovima te organizacije na kontinuiranoj podršci.

„Veliko hvala članicama MOK-a koje su nas prihvatile, kao i Izvršnom odboru MOK-a. Hvala svima u našoj Kik boks organizaciji koji su doprinijeli ovom uspjehu. Ovo je budućnost, ključ našeg uspjeha”, naveo je Bejker.

U KBSCG vjeruju da će kik boks nastaviti da raste kako sport, kako u svijetu, tako i u Crnoj Gori.

Iz KBSCG rekli su da će prva i velika prilika za promociju Crne Gore i predstavljanje Saveza kao uspješnog domaćina biti Evropsko prvenstvo za starije kadete i juniore, koje će biti održano od 5. do 14. novembra ove godine u Budvi.

„Ovaj uspjeh dodatno će motivisati sve nas da nastavimo vrijedno da radimo i jačamo saradnju sa Upravom za sport i mlade, Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao i svim ostalim sportskim institucijama“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: