Može li on da bude X faktor “ajkula”, Ukropina: Želim da sam važna karika u timu

Izuzetan talenat, potencijal kakav se rijetko rađa, ljevoruk, maštovit u bazenu, fizički moćan – sve su to karakteristike 22-godišnjeg mladića iz Herceg Novog

4588 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Fina.org
Foto: Fina.org

Od specijalnog izvještača Vijesti

U vaterpolo krugovima odavno kruži priča o tome da Aleksa Ukropina ima sve što bi trebalo da ima – najbolji vaterpolista svijeta.

Izuzetan talenat, potencijal kakav se rijetko rađa, ljevoruk, maštovit u bazenu, fizički moćan – sve su to karakteristike 22-godišnjeg mladića iz Herceg Novog.

Od Ukropine se sada očekuje da sve što ima i sve što zna pokaže u Tokiju, kao što je, recimo, uradio u Roterdamu na kvalifikacionom turniru.

Može li da bude X factor “ajkula” u Tokiju…

“Znam da imam to u glavi, znam da mogu, ali ne razmišljam toliko o tome, već kako da se uklopim u sistem i u ekipu, a onda se uvijek izdvoji pojedinac. To mogu da budem i ja, moja želja je da budem važna karika u našem timu”, ističe Ukropina.

Samo trojica igrača u crnogorskom timu ima iskustvo sa Olimpijskih igara, Ukropina i još devet momaka su debitanti.

“Osjećaj jeste sjajan, biće poseban utisak i sjutrašnja ceremonija otvaranja, iako je šteta što neće biti publike. Pamtiću ovo, ali došli smo ovdje da napravimo uspjeh i to je naš fokus. O Igrama, kao spektaklu, razmišljaćemo kada se završi”.

Crna Gora dolazi puna samopouzdanja, nakon odličnih rezultata i igara u posljednjih godinu i po.

“Imamo igru koja ‘smeta’ rivalima, a sada moramo da budemo za makar još jedan nivo bolji, jer će svi biti maksimalno spremni. Nećemo da obećavamo jedno od prva tri mjesta, ali uradićemo sve da dođemo do toga”, ističe Ukropina.

Bonus video: