Prestiž i 15 dana na poslu, Čučković: Za nas je ovo samo još jedan turnir

Prvi rival je Australija u nedjelju od 8.30 ujutro po našem vremenu (15.30 po japanskom)

7016 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Water polo Usa
Foto: Water polo Usa

Od specijalnog izvještača Vijesti

Danas je svečani dan na Olimpijskim igrama u Tokiju, vrhunac festivala na samom početku – ceremonija otvaranja, koja neće biti glamurozna kao prethodne, koja će se održati pred praznim tribinama, ali koja će ostati u pamćenju svih učesnika.

Uroš Čučković je iskusio kako je biti dio defilea u Riju 2016. godine, a jedan je od svega četvorice igrača iz vaterpolo selekcije koji ima iskustvo sa Igara.

“Lijepo je biti dio tog spektakla, ali znamo za šta samo došli ovdje – da se takmičimo i borimo”, kaže Čučković.

Olimpijske igre su rijetke, čekaju se dugo, prestižno je i učestvovati, a kamoli boriti se za medalju.

“Bez obzira na prestiž koji donose Igre, za nas je ovo, kada se sve sabere, samo još jedan turnir. Ovo je samo novih 15 dana u našim karijerama, bez obzira na sav rad koji smo uložili tokom cijele karijere. Jasno je da ovi dani definišu mnogo toga, ali to su samo uobičajeni dani na našem poslu – treninzi, utakmice, priprema... Trebalo bi da budemo onakvi kakvi smo bili sve ove godine na treninzima i mečevima, da pokažemo najbolje što možemo. Ako se spoji naša priprema sa prilikom koju imamo, vjerujem da možemo do dobrog rezultata”, ističe Čučković.

Prvi rival je Australija u nedjelju od 8.30 ujutro po našem vremenu (15.30 po japanskom).

“Australija je kvalitetna, neugodna, ali mislim da smo iskusniji od njih na nekim pozicijama, da smo važnije mečeve igrali bolje. Imaju dobrog trenera Elvisa Fatovića, koji je godinama sa njima. Možda nisu taktički jaki kao evropske selekcije, ali imaju dobre centre - Janger je godinama u Pro Reku, Rouč je bio i kod nas u Crnoj Gori, tu je i Kempbel, koji nije igrao toliko u Evropi, ali je jako opasan… Imaju svoje adute, ali možemo protiv njih. Nadamo se dobroj igri prije svega, a zatim i pobjedi”.

Važan je meč sa Australijom, jer je prvi, još važniji, jer može već na startu da otvori vrata četvrtfinala iz grupe u kojoj su još autsajder Kazahstan, te velesile Srbije, Hrvatska i Španija.

“Bilo bi odlično da se krene pobjedom, Australija i Kazahstan su ekipe koje moramo da dobijemo, ali ne stavljamo nikakav teret impretiva. Idemo meč po meč, znamo ko nam je u grupi”, ističe Čučković.

Optimizam se gradi na dobrim igrama i rezultatima od januara 2019. i bronze sa Evropskog prvenstva. Ekipa je sazrela, raste iz meča u meč.

”Mladi su donijeli neku novu energiju, uz nas starije, posebno uz Draška i Leku. Sa druge strane, imamo deset debitanata, sa kojima ne možemo da prijetimo nikome, ali naša igra u posljednjih godinu i po, kao i naše zajedništvo pokazuju da možemo da se nosimo sa svima”, zaključio je Čučković.

Bonus video: