Dušan Matković, debitant u kapici "ajkula": Sve je lakše uz Draška i Leku

Početak se bliži, u nedjelju od 8.30 po crnogorskom vremenu je duel sa Australijom

5969 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Od specijalnog izvještača Vijesti

Dušan Matković je jedan od deset debitanata na Olimpijskim igrama – 22-godišnji Kotoranin nametnuo se selektoru Vladimiru Gojkoviću, odigrao odličan turnir u Roterdamu, nastavio u Gruziji, u osvajanju Svjetske lige.

I sada uživa u uspjehu karijere.

“Trenutno mi sve ovo djeluje nestvarno, poseban je osjećaj, ali pokušavamo da ostanemo na zemlji i da se spremimo za utakmice, kao što je i uobičajeno”, kaže Matković.

Početak se bliži, u nedjelju od 8.30 po crnogorskom vremenu je duel sa Australijom.

“Oni su fizički jaki, a imaju dobre pojedince. Nismo igrali dugo protiv njih, a koliko znamo ni oni nisu imali mnogo međunarodnih mečeva u posljednje vrijeme da bismo mogli da ih bolje analiziramo. Vidjećemo kad počne utakmica kako stoje stvari”, ističe Matković.

Utakmica jeste važna, išlo bi sve lakše kada bismo pobjedom otvorili turnir, ali nije presudna. Imamo ih pet u grupi”.

Crnogorska selekcija odavno nije djelovala tako dobro i samouvjereno kao od januara 2019. kada je osvajanjem evropske bronze prekinuto čekanje na medalju sa velikih takmičenja.

“Odlaskom nekih starijih igrača ostali smo, tako da kažem, upućeni jedni na druge. Stvorili smo odličnu atmosferu i energiju. Mislim da je to ključ, a to je put kojim bi trebalo da idemo i dalje”, ističe Matković.

A sve je lakše uz asove kakvi su Aleksandar Ivović i Draško Brguljan.

“Oni su sjajni ljudi, veliki sportisti. Uživanje je igrati i trenirati sa njima, njih dvojica su nam ogromna podrška i bilo bi mnogo teže bez njih”, kaže Matković.

Bonus video: