Simonović: Možemo da napravimo korak naprijed, imamo šansu u dva kolektivna sporta, Marija i Danijel su u dobroj formi

"Mi smo se sa naše strane potrudili da obezbijedimo maksimalne uslove našim sportistima, da se osjećaju srećno, to je veoma važno. Da budu unutar kolektiva takođe komotni i rasterećeni. Atmosfera je jako dobra posložili smo sve na način kako treba", rekao je Simonović

24000 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Simonović u Tokiju, Foto: COK
Simonović u Tokiju, Foto: COK

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Dušan Simonović četvrti put predvodi crnogorsku delegaciju na Olimpijskim igrama.

Nakon Igara u Pekingu 2008, Londonu 2012. i Riju 2016. godine na red su došle Igre u Tokiju. Neobične po mnogo čemu. Korona dikitra pravila.

"Izgleda veoma čudno. Naporno je raditi u ovakvim uslovima. Siguran sam da organizatori čine maksimalan napor da sve ovo prođe onako kako to zahtijevaju pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Nije jednostavno organizovati, dosta dugo traje, siguran sam da su reakcije na sve to ponegdje i opravdane, iako cijenim da je to što se dešava u Olimpijskom selu pod jako dobrom kontrolom. Sve je organizovano poprilično dobro i vjerujem da će se u nastavku stvari mnogo bolje i lakše odvijati", poručio je Simonović.

Neobična je bila i ceremonija otvaranja. Bez publike, sa 950 zvanica na tribinama.

"Bilo je neobično. U situaciji kada nema gledalaca - prilično mirno, tiho, prazno. Rekao bih da su živost unijeli naši sportisti, jer su bili zaista i lijepi i veseli. Drago mi je zbog toga i vjerujem da će ih ta energija pratiti do kraja", kazao je prvi čovjek COK-a.

Crnu Goru predstavlja 33 sportista. Još jedne Igre na kojima Crna Gora ima šta da kaže, a najviše se očekuje od ekipnih sportova.

"Imamo brojnu delegaciju. Po nekim nezvaničnim statistikama mi smo najbrojnija delegacija u odnosu na broj stanovnika u Olimpijskom selu. To je fantastičan rezultat sam po sebi. Ima još malih država, ali i puno država koje nemaju olimpijsku medalju. Mi smo je već osvojili - na Olimpijskim igrama u Londonu za kratko vrijeme našeg boravka u olimpijskoj porodici. To je nešto na šta smo ponosni i vjerujem da to možemo ponoviti. Nemamo imperativ da moramo stalno osvajati medalje. Imamo šansu u dva kolektivna sporta, možda iznenadi i Marija Vuković nekim lijepim rezultatom, u dobroj je formi. Furtula je tu, sa takođe lijepim rezultatima u posljednje vrijeme. Može i Dukić da napravi lijep rezultat. Može da bude zaista dobar nastup, ovo su njegove treće Igre", objasnio je Simonović.

Rukometašice sjutra igraju protiv Angole (7.15 h), vaterpolisti protiv Australije (8.30 h).

"Naš rezultat je jako dobar, a možemo da napravimo korak naprijed. Mi smo se sa naše strane potrudili da obezbijedimo maksimalne uslove našim sportistima, da se osjećaju srećno, to je veoma važno. Da budu unutar kolektiva takođe komotni i rasterećeni. Atmosfera je jako dobra, posložili smo sve na način kako treba. Prvi rezultati daće nam pokazati jasniju sliku o spremnosti i mogućnosti naših sportista" zaključio je Simonović.

Bonus video: