Tajfun prijeti Tokiju, nakon paklene vrućine stiže tropska oluja

Meteorolozi predviđaju da će snažna tropska oluja pogoditi koja dolazi sa Pacifika pogoditi Tokio, uz jaku kišu i snažan vjetar, čija bi brzina mogla da dostigne 117 km/h

4921 pregleda 2 komentar(a)
Foto: CNN
Foto: CNN

Nepodnošljiva vrućina koja ometa takmičenja na otvorenom u Tokiju uskoro bi mogla da bude lijepo sjećanje, jer su prognoze da će se glavni grad Japana u ponedjeljak veče naći na udaru tajfuna Nepartak.

Meteorolozi predviđaju da će snažna tropska oluja pogoditi koja dolazi sa Pacifika pogoditi Tokio, uz jaku kišu i snažan vjetar, čija bi brzina mogla da dostigne 117 km/h.

"Pripremljeni smo na ovo, jer je japanska meteorolška služba odavno izdala upozorenje i dala sve podatke", kazao je Mikako Kotani, sportski direktor Igara.

Tajfuni su uobičajena pojava u Japanu, od avgusta do oktobra, ali ovaj dolazi u nevrijeme, jer bi mogao da utiče na raspored takmičenja u gotovo svim sportovima.

Veslači su danas odradili i ono što su planirali u ponedjeljak, a neobično snažan vjetar duvao je tokom takmičenja u jedrenju, na kome učestvuje naš Milivoj Dukić.

U opasnosti je raspored mečeva u tenisu, kao i svim sportovima na otvorenom.

"Nema sumnje da će neki sportovi biti pogođeni vremenskim nepogodama. U koordinaciji sa međunarodnim federacijama razmotrićemo da li da mijenjamo raspored", rekao je Kotani.

Povezani članci

25. Jul 2021.

Toplotni udar u Tokiju: Kako se igra na plus 44

Bonus video: