Gojković: Nismo koristili dobre šanse, morali smo da igramo brže

"Ajkule" su bile ravnopravan rival jednom od favorita za zlato, koji je na startu bio bolji od Srbije, ali nivo u napadu, realizacija iz dobrih akcija i pozicija, nije bila na potrebnom nivou za super-jaku "furiju"

23327 pregleda 259 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vladimir Gojković nije, čini se, bio previše razočaran nakon poraza Crne Gore od Španije (8:6) u 2. kolu vaterpolo turnira u Tokiju.

"Ajkule" su bile ravnopravan rival jednom od favorita za zlato, koji je na startu bio bolji od Srbije, ali nivo u napadu, realizacija iz dobrih akcija i pozicija, nije bila na potrebnom nivou za super-jaku "furiju".

"Imali smo nekih loših momenata, ali nismo koristili dobre šanse u prve dvije četvrtine, neke zicere... Imali smo priliku da mi držimo meč pod kontrolom, a imali smo dva-tri gola minusa. Pokazali smo energiju i sposobnost da se vratimo, nije bilo dovoljno. Španci su odlična ekipa, brzo su zatvarali Ivovića, moramo da popravimo napad, morali smo brže da igramo", kazao je Gojković.

Crnogorski vaterpolisti su i protiv Australije i protiv Španije jurili rezultat - u prvom duelu su preokrenuli, a Španci su suviše kvalitetni da bi tek tako dozvolili preokret,

"Vidi se da momci vjeruju da možemo da se nosimo sa svima, da igraju i kada gube jedan, i kada gube tri razlike, ali valjalo bi da ubuduće mi imamo prednost na sredini meča", rekao je Gojković.

Bonus video: