Peković osjetila duh starih vremena pred debi na Igrama

Crnogorska džudistkinja sprema se za nastup na Olimpijskim igrama, a posljednje pripreme obavila je na kultnom mjestu - Kodokanu, čuvenom džudo institutu, koji je osnovan 1882. godine

5599 pregleda 3 komentar(a)
Peković spremna za nastup u hramu džudoa, Foto: A. RADOVIĆ
Peković spremna za nastup u hramu džudoa, Foto: A. RADOVIĆ

Od specijalnog iztvještača „Vijesti"

San svakog džudiste na svijetu je da dođe do postojbine tog sporta, da izađe na borilište u Japanu, da tamo gdje su se stvarali najveći šampioni, gdje je sve i počelo, pokaže koliko zna.

Jovana Peković je dobila tu privilegiju, sprema se za nastup na Olimpijskim igrama, a posljednje pripreme obavila je na kultnom mjestu - Kodokanu, čuvenom džudo institutu, koji je osnovan 1882. godine.

”To je postojbina džudoa, mnogo sam ponosna što sam bila na tom mjestu, na kome se stvarala istorija. Posebna je čast i boriti se u Japanu, zemlji u kome je džudo više od sporta”, kaže Jovana Peković.

Posljednje pripreme su obavljene, u četvrtak od 11 sati po našem vremenu dolazi borba - njena rivalka na startu kategorije do 78 kilograma je Hrvatica Karla Prodan, bronzana sa posljednjeg Evropskog prvenstva…

”Osjećam se rasterećeno, nadam se da neću imati tremu. Nemam je nikad, ali, ipak, ovo je poseban nastup za mene. Daću sve od sebe, želim da pokažem da zaista vrijedim, da sam zasluženo tu. Sa Karlom Prodan sam se sastajala u mlađim kategorijama, spremila sam taktiku, biću spremna. Samouvjerena sam, naravno da mislim da ću da pobijedim, ali džudo je nepredvidiv sport, svašta može da se dogodi u jednom danu”, kazala je Peković.

Radulović zaustavljen u kvalifikacijama

Crnogorski plivač Boško Radulović u kvalifikacijama završio je nastup na 100 metara slobodno na Olimpijskim igrama u Tokiju.

On je trku isplivao za 53 sekunde i 60 stotinki.

Radulović je bio peti u svojoj grupi, a 61. u generalnom plasmanu.

U kvalifikacijama nastupila je 70 plivača.

Druga crnogorska predstavnica, Anđela Antunović, nastupiće danas (rano ujutru po našem vremenu) na 100 metara slobodno.

Bonus video: