Crna Gora protiv “ranjene” Hrvatske, Kandić i Banićević: Ne znači ništa što su izgubili od Australije

Hrvatska je u 2. kolu senzacionalno poražena od Australije, koju je Crna Gora pobijedila pet razlike…

11678 pregleda 2 komentar(a)
Kandić na utakmici sa Španijom, Foto: Reuters
Kandić na utakmici sa Španijom, Foto: Reuters

“Ajkule” za četvrtfinale, “barakude” za život – prštaće sve u bazenu Tatsumi u sjutrašnjem duelu dva velika rivala u 3. kolu olimpijskog vaterpolo turnira (8.30 po našem vremenu).

Crna Gora i Hrvatska ponovo u meču velikog uloga, nakon borbe za bronzu na Evropskom prvenstvu i u polufinalu kvalifikacionog turnira u Roterdamu.

I oba puta slavio je crnogorski tim.

Hrvatska je, takođe, ranjena nakon jučerašnjeg iznenađujućeg poraza od Australije, kojim je zakomplikovala i grupu, a prije svega – svoju situaciju u njoj.

“Odigrali smo mnogo utakmica, neke su bile veoma važne. Dobro se poznajemo, čeka nas težak meč. Oni imaju kvalitetne igrače, centarsku liniju posebno, ali vjerujem da smo spremni i da ćemo im parirati na svim pozicijama. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani”, kazao je Slaven Kandić.

Hrvatska je u 2. kolu senzacionalno poražena od Australije, koju je Crna Gora pobijedila pet razlike…

“Mislim da su podbacili u plivanju, ali Australija je igrala odlično, kao i protiv nas prve dvije četvrtine. Mi smo se kasnije snašli, Hrvati nisu, ali taj poraz ne mijenja stav o našem narednom rivalu”, istakao je Kandić.

“Nama to ništa ne znači. Ne obaziremo se na njihove rezultate, skoncentrisani smo na našu igru, ali znamo i koliko su oni kvalitetni i dobri”, rekao je Dušan Banićević.

Pobjeda nad “barakudama” može da donese četvrtfinale…

“Nema opterećenja, igramo utakmicu u kojoj bi trebalo da pokušamo da iskoristimo to što su oni uzdrmani i možda nervozni nakon Australije”, zaključuje Kandić.

Bonus video: