„Lavice“ pritjerane uza zid, Jauković: Još smo u igri i sve zavisi od nas

Crnogorske rukometašice sjutra protiv Južne Koreje (četiri sata iza ponoći po našem vremenu) igraju utakmicu od koje zavisi sve.

13380 pregleda 171 reakcija 23 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Reuters
Đurđina Jauković, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Izbor je samo jedan - pobjeda. Drugog puta do četvrtfinala nema.

Crnogorske rukometašice sjutra protiv Južne Koreje (četiri sata iza ponoći po našem vremenu) igraju utakmicu od koje zavisi sve.

Trijumf ostavlja (realnu) nadu u četvrtfinale, poraz od šampiona Azije gasi i posljednju.

„Znamo da smo prokockale veliku šansu, ali 'lavice' su najbolje kad je najteže. Podbacile smo protiv Japana i drugo poluvrijeme protiv Norveške, ali vjerujem da možemo sve da ispravimo sjutra. Znamo u kakvoj smo situaciji, ali sigurna sam da možemo da pobijedimo i da su sve djevojke spremne na to“, kaže Đurđina Jauković.

Olimpijske igre su posebno takmičenje, ne trpi slabe dane i padove...

„U drugoj grupi velika Francuska još nije sigurna, Rusija takođe, Mađarska je skoro ispala... Teško je, ali smo mi smo u igri, sve zavisi od nas. Možemo sjutra da ostvarimo to, vjerujem da ćemo uspjeti...“.

Mnogo oscilacija imao je tim Bojane Popović u prva tri meča, previše za zahtjeve olimpijskog turnira. I protiv Angole je bilo „čupavo“ 30 minuta, protiv Japana sve je bilo loše od 15. minuta, Norveška je u drugom poluvremenu priredila rukometni cunami.

„Nadam se da ćemo imati fokus svih 60 minuta. Imamo oscilacije, kao protiv Norveške, koja je kažnjavala sve naše greške. To je uradio i Japan, moramo da spremimo glave da cijelu utakmicu odigramo skoncentrisano, da zadržimo mirnoću i kada smo umorne“.

Napad je, čini se, najveći problem - golmanka Japana imala je 21 odbranu, Norvežanke su u drugom poluvremenu kažnjavale brojne tehničke greške - kada se lopte poklanjaju protivnicima, nema te odbrane koja može da zaustavi tranziciju.

„Najbitnije da se vraćamo na vrijeme, a kada nema tehničkih grešaka to je mnogo lakše. Kada se postavimo u odbranu teško primamo golove, svi rivali moraju mnogo da se namuče u pozicionom napadu. Naš napad mora da bude miran, strpljiv, moramo da smanjimo greške, a iz naše defanzive imaćemo šansu da i mi dajemo golove iz kontri“, zaključuje Jauković.

Bonus video: