Gojković: Dobro je da nije bilo sve idealno, teško je držati formu 14 dana

Ostao je još duel sa Srbijom, koji nema rezultatski značaj, ali koji mora da pokaže da crnogorski tim može da se bori sa favoritima

13662 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crna Gora je imala računicu prije dolaska u Tokio – pobjede nad Australijom i Kazahstanom vode u četvrtfinale.

Računica je bila ispravna, nakon startnog trijumfa nad potencijalno opasnim „ozijima“, savladan je veliki autsajder u grupi (19:12), prvi cilj je ispunjen.

To što je bilo između dvije očekivane pobjede, sada nije toliko važno, mada su dueli sa Španijom i Hrvatskom pokazali i ukazali na sve nedostatke, možda i limite „ajkula“ u borbi sa najjačima na najvećoj sceni.

„Mislim da možemo da napredujemo, jer smo na nivou na kome možemo da budemo bili samo u jednom dijelu meča sa Španijom i na početku utakmice sa Hrvatskom. Sa druge strane, teško je držati formu 14 dana, dobro je što smo u četvrtfinalu, a što nije sve bilo idealno. Nadam se da ćemo do četvrtfinala doći do nivoa koji možemo i koji želimo“, kaže selektor Vladimir Gojković.

Ostao je još duel sa Srbijom, koji nema rezultatski značaj, ali koji mora da pokaže da crnogorski tim može da se bori sa favoritima.

“ Ako iskoristimo meč sa jakom Srbijom da se podignemo, vjerujem da da možemo da napravimo stepenicu više u našoj igri. Mi se spremamo za četvrtfinale, a protiv koga, vjerovatno se neće znati do kada se završi posljednje kolo“.

Ko god da bude rival, Crna Gora nema razloga da se osjeća inferiornom...

„Do sada je bio jedan, sada kreće drugi turnir. Mi smo bili pod opterećenjem na prvom meču sa Australijom, to nam je bila utakmica od presudne važnosti. Četvrtfinale je uspjeh, a kod god nam dođe možemo da igramo i šanse će da budu 50-50“, ističe Gojković.

„Kao što sam rekao i prije dva mjeseca, ovdje deset ekipa može da se bori. Po pet selekcija se bori za prolaz, očekujemo jako četvrtfinale“.

Duel sa Kazahstanom bio je očekivano dobar sparing i jak trening.

„Lagano smo ušli, čim se uđe lagano, dođe do određenih problema. Pobjeda nije bila upitna. Mogu da kažem da smo se malo oporavili, sada do Srbije da podignemo trening, a da taj meč iskoristimo da se spremimo za četvrtfinale“, kazao je Gojković.

Bonus video: