Radičević: Ima još prostora za napredak

Crna Gora jutros savladala Južnu Koreju 28:26

4674 pregleda 9 komentar(a)
Radičević, Foto: Reuters
Radičević, Foto: Reuters

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ostvarila je drugu pobjedu u Tokiju - "lavice" su jutros savladale Južnu Koreju 28:26.

Nakon meča Jovanka Radičević poručila je da ekipa može još da napreduje, te da je protiv Koreje bilo dobrih, ali i loših stvari u igri.

"Najvažnije je da smo poslije dva poraza ustale i ostvarile pobjedu. Ima tu mnogo prostora za napredak, za bolju igru, ali najvažnije od svega je da smo pobijedile. Pristala bih do kraja da bude ovako - da se mučimo, ali da pobjeđujemo. Imamo mnogo razloga da budemo zadovoljne - nije lako dići se poslije dva poraza. Bilo je dobrih i loših stvari, ali kao ekipa rastemo", kazala je Radićević.

Crna Gora je dva i po minuta prije kraja vodila 28:22, ali je Južna Koreja uspjela da ublaži poraz.

"Žao mi je što tu gol razliku, koju smo imale u posljednja četiri minuta nismo osigurale, da ne zavisimo od drugih", rekla je Radičević.

Naredni meč je protiv Holandije - u ponedjeljak u 12.

"Imamo posljednje kolo protiv Holandije - vjerujem da možemo da pobijedimo. Igraju dobro, ali nikako da se sretnemo sa njima. Više nam leže evropske ekipe nego sve druge. Nismo zaboravile da igramo rukomet - prosto naiđe nervoza, stres, navikle smo da se neke stvari rešavaju u prvih 10, 15 minuta. Rukomet se igra 60 minuta i da nikada ne možemo biti opuštene. Tim je iznad svega - moramo da igramo jedna za drugu i kad je tako, onda nema problema", zaključila je Radičević.

Bonus video: