Ivović: Nismo imali ništa što je potrebno da bi se nadomjestio manjak kvaliteta za najboljima

Treba sve ovo gledati i sa pozitivne strane, prvi smo od najjačih selekcija koja je krenula u smjenu generacija, imali smo 10 debitanata koji bi u narednom periodu s ovim iskustvom mogli da rade samo dobre stvari, smatra Ivović

6193 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Najbolji crnogorski vaterpolista Aleksandar Ivović kaže da "ajkule" u Tokiju nisu imale ništa što je potrebno da bi se nadomjesti manjak kvaliteta u odnosu na najjače selekcije.

"Sve je falilo. Nismo imali tu hemiju, energiju, agresivnost i borbenost, nismo imali ono što se žargonski u vaterpolu kaže 'da se voda pjeni'", istakao je Ivović.

Crna Gora je rano jutros eliminisana u četvrtfinalu OI ubjedljivim porazom od Grčke 10:4.

"Nismo ovo očekivali, imali smo veliku dozu optimizma zbog dva posljednja takmičenja, ali Olimpijske igre su nešto drugo u odnosu na to što smo igrali i definitivno nismo bili ta ekipa kakva je bila na ta dva takmičenja", dodaje Ivović, misleći na kvalifikacioni turnir za OI u Roterdamu i Svjetsku ligu.

Grčka je bila najboželjniji rival pred četvrtfinale, ali...

"Mislili smo da možemo sa njima jer, za razliku od drugih, Grci igraju malo mekši i sporiji vaterpolo. Imaju, međutim, nekoliko šutera koje kada ostavite na osam metara i mislite da to nije neka šansa, daju vam gol i skroz vas poremete. Brzo smo, takođe, izgubili tri igrača u rotaciji, Brguljana, Spaića i Petkovića, a kada se desilo to bilo je vrlo teško d ase fizički iznese utakmica".

Treba sve ovo gledati i sa pozitivne strane, ističe Ivović.

"Ipak je tu bilo 10 debitanata, iz ranije generacije smo sam Draško i ja znali osjećaj kako je igrati na Olimpijskim igrama. Vjerujem da su oni skinuli to breme pritiska koje nosi učešće na OI i da bi u narednom periodu s ovim iskustvom mogli da rade smo dobre stvari i donesu neku od medalja sa velikih takmičenja".

Crna Gora je, ističe Ivović, prva od velikih selekcija koja je otpočela smjenu generacija.

"Zato očekujem da će ovi momci na pravi način afirmisati crnogorski vaterpolo".

Sa Aleksandrom Ivovićem - barem još na Svjetskom prvenstvu, koje se igra takođe u Japanu (Fukuoka) naredne godine.

"Motiva mi ne fali, ovi momci su u prethodnih godinu dana radili dobre stvari, meni su davali dodatni stimulans da guraju dalje. Takođe, igram u Pro Reku, ozbiljno se trenira i vjerujem da ću biti u formi. Žao mi je što se ovako završilo, ali ovo je trenutno realnost naše ekipe", dodaje Ivović.

Bonus video: