Brguljan: Četvrtfinale nije uspjeh, tu sam i ubuduće ako budem potreban

"Ne smijemo da se zadovoljavamo utakmicama sa peto mjesto, ali ovo jeste dobra škola i nauk da mora mnogo bolje da se spremimo za takmičenje na Olimpijskim igrama. Nadam se da smo svi nešto naučili iz Tokija“, ističe Brguljan.

16127 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorski vaterpolisti odigraće još dvije potpuno besmislene utakmice na olimpijskom turniru u Tokiju, sa Hrvatskom sjutra (7 ujutro po našem vremenu), pa za peto ili sedmo mjesto, 8. avgusta, posljednjeg dana Igara.

Turnir je, međutim, već praktično završen, razigravanje nema nikakav značaj, niti takve utakmice mogu da pokažu bilo šta – samo moraju da se odigraju.

Ishod tih mečeva neće promijeniti sliku koju su “ajkule” ostavile…

“Nismo bili u formi u kojoj smo željeli da budemo. Mislim da smo dali maksimum, dobar dio ekipe, a to nije dovoljno za medalju. Napraviće se analiza, vidjeće se gdje su bile greške, a negdje smo svi zajedno pogriješili“, kaže Draško Brguljan.

Četvrtfinale je najslabiji plasman Crne Gore na Olimpijskim igrama – u Pekingu, Londonu i Riju, nacionalni tim se borio za medalju, igrao u polufinalu...

„Teško je upoređivati, drugačija je ovo ekipa nego prethodne. U Pekingu i Londonu smo bili ozbiljni kandidati za medalju, to je bio naš cilj i naša želja. Ovo je mlad tim, ali četvrtfinale nije uspjeh. Ne smijemo da se zadovoljavamo utakmicama sa peto mjesto, ali ovo jeste dobra škola i nauk da mora mnogo bolje da se spremimo za takmičenje na Olimpijskim igrama. Nadam se da smo svi nešto naučili iz Tokija“, ističe Brguljan.

Jedno od pitanja nakon Tokija glasi – da li Draško Brguljan još ima snage za reprezentaciju, nakon skoro 15 godina i svega što je uradio za nacionalni tim, svih uspjeha, borbi, neuspjeha...

„Vidjećemo, imam motiv, a nije me ovo slomilo, jer sam i ranije pričao da dolazimo samo da pokušamo da uzmemo medalju. Nasdali smo se, nismo uspjeli... Razmisliću dobro, ako budem potreban - biću tu, naravno“, kaže Brguljan.

Naredna godina donosi dva velika takmičenja – u maju je Svjetsko, u avgustu Evropsko prvenstvo.

„Prije svega moram da unaprijedim sebe, jer će prvenstvo svijeta biti zahtjevno, brzo je i evropsko. Ponavljam, ako budem potreban tu sam, a da li ću se ‘raspasti' tokom sezone – vidjećemo“, zaključio je Brguljan.

Kratko i o mečevima za plasman...

"Baš besmislene utakmice, ali imamo deset debitanata, ipak su Olimpijske igre svake četiri godine, još dvije šanse za iskustvo. Daćemo maksimum u ovom momentu, i ja takođe kao i svi i kao što sam uvijek i radio".

Bonus video: