Otvoreno prvenstvo Crne Gore u znaku boraca podgoričkog kluba Mata Leao

Podgorički klub Mata Leao dominirao je na otvorenom prvenstvu Crne Gore u brazilskoj džiu-džicu sa 19 medalja, osam zlatnih

3846 pregleda 242 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Mladen Jokmanović
Foto: Mladen Jokmanović

Podgorički klub Mata Leao dominirao je na otvorenom prvenstvu Crne Gore u brazilskoj džiu-džicu.

Uz poštovanje epidemioloških mjera i limitom od 100 takmičara, uspješno je održan "ADCC Monte Minerale Montenegro open" u plažnom baru Korali u Sutomoru.

Neobičan borilački događaj, tik uz more, protekao je u borbama 26 klubova iz deset država. Učestvovali su klubovi iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Rusije, Slovenije, Kosova i Austrije.

Prvo mjesto, pehar i novčana premija od generalnog sponzora Monte Minerale u ukupnom plasmanu klubova pripalo je domaćinu, klubu brazilskog džiu-džicu Mata Leao iz Podgorice.

Drugo mjesto pripalo je klubu Icon Sloboda iz Tuzle dok je treći bio klub "The Strongest Roots" iz Skoplja.

Ukupni pobjednik je Mata Leao iz Podgorice sa cak 13 finalnih mečeva a osvojio je 19 medalja u svim uzrastima - 8 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih.

Najbolji takmičar turnira u dječijem i juniorskom uzrastu je Boris Ilin (Mata Leao). Imao je najviše pobjeda predajom protivnika, dok je najbolji seniorski borac, novopazarski superteškaš Jusuf Hajrović ( Sandžak Top tim) kao osvajač profesional open kategorije zaslužio je poseabn pehar, novčane i robne nagrade sponzora Monte Minerale i "Half guard".

"Potrudili smo se da sve protekne u najboljem redu. Turnir je odlagan zbog pandemije, pa smo se sada odlučili za atraktivno rješenje u kalifornijskom stilu takmičenja na plaži. Imali smo veliki odziv boraca i klubova, ali morali smo uvažiti epidemiološki limit od 100 takmičara. Podatak da smo odbili ogroman broj prijava govori u prilog činjenici da će turnir ubuduće biti izuzetno masovan. I borbe su bile atraktivne, pa su privukle publiku, ali se vodilo računa o dozvoljenom broju posjetilaca. Zadovoljan sam i da je Mata Leao pokazao da je jedan od najbolih u regionu nakon 15 godina velikog rada", kazao je Mladen Jokmanović, trener najuspješnije ekipe.

On se zahvalio takmičarima i učesnicima na sjajnom turniru i atraktivnim borbama.

Bonus video: