Veliki uspjeh Kovačevića na turniru u Beogradu

Na turniru je učestvovalo 105 takmičara iz više zemalja, a Kovačević je sjajnom igrom pobrao simpatije svih učesnika i gledalaca

3916 pregleda 1 komentar(a)
Foto: OŠK Mladost
Foto: OŠK Mladost

Član OŠK "Mladost" iz Nikšića, Dragoljub Kovačević ostvario je veliki uspjeh na nedavno održanom međunarodnom šahovskom turniru "Trofej Beograda".

Na turniru je učestvovalo 105 takmičara iz više zemalja, a Kovačević je sjajnom igrom pobrao simpatije svih učesnika i gledalaca.

Zbog grubog previda u predzadnjem kolu protiv mladog i perspektivnog igrača iz BiH, internacionalnog majstora Ćulum Sanjina nije uspio da se domogne samog vrha, ali je uspio da osvoji nagradu. Sa osvojenih 6,5 poena iz 9 partija ušao je u grupu igrača za plasman od 3. do 11. mjesta. Po dodatnom kriterijumu Buholcu bio je 7. od ukupno osam nagrađenih.

Prvo mjesto osvojio je internacionalni majstor Indijac Prasad, a drugo velemajstor Goran Kosanović. Drugi predstavnik "Mladosti" Božidar Janjušević je sa osvojenih četiri poena i novih 125 rejting poena takođe ostvario uspješan rezultat. Ostali takmičari iz Crne Gore, Nenad Karišik i Veljko Šćekić su osvojili 5,5 odnosno 5 poena.

Bonus video: