Riječ kapitenke: Kad imamo karakter i srce, na drugoj strani može da bude bilo ko

Crna Gora savladala večeras Angolu i praktično osigurala drugu fazu

5237 pregleda 4 komentar(a)
Radičević na večerašnjoj utakmici, Foto: IHF
Radičević na večerašnjoj utakmici, Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore savladale su večeras Angolu 30:20 u 2. kolu Svjetskog prvenstva, a Jovanka Radičević je ponovila učinak sa utakmice protiv afričke selekcije na Olimpijskim igrama u Tokiju i dala 12 golova.

"Lavice su najopasnije kada su najranjivije. Drago mi je što smo se izdigle nakon poraza od Slovenije, nije bilo lako. Imam iskustvo sa velikih takmičenja, znala sam kako da podignem sebe, ali smo željele da pomognemo mlađima. Crna Gora ima karakter, to smo i pokazale. Od starta smo krenule agresivno u odbrani, Marina je bila odlična na golu i to nam je bio vjetar u leđa", reklo je 35-godišnje desno krilo, a onda pohvalilo debitantkinju.

"Čestitala bih Tanji Ašanin, bila je hrabra i odlučna, to je ono što je potrebno kad uđe neka mlađa igračica. Pokazala je da možemo da joj vjerujemo.

Crna Gora će u drugoj fazi igrati sa Rusijom, Poljskom i Srbijom, ali prvo mora da odradi meč sa Francuskom. I to bez bijele zastave.

"Cilj smo ispunile, sad je potrebno da budemo mirne, da se oporavimo i protiv Francuske gradimo nešto što nam je neophodno za budućnost. Presrećna sam što smo se izdigle nakon onakvog poraza i pokazale da, kada imamo karakter i srce, može sa druge strane terena da bude ko god hoće."

Bonus video: