Velika pobjeda Crne Gore, Portugal srušen u Kolašinu

Crna Gora slavila 3:2, u srijedu protiv Islanda

30584 pregleda 21 komentar(a)
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: OSCG

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore napravila je veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo!

Crna Gora je danas u Kolašinu savladala prvog favorita u grupi, selekciju Portugala 3:2 (21:25, 25:22, 25:20, 25:27, 15:13) i nakon dva kola ima maksimalan učinak.

Crna Gora je na startu prvog seta u nekoliko navrata imala dva poena prednosti, ali su Portugalci ipak u tom periodu bili bolji, brzo stigli zaostatak, a onda od sredine prvog seta nisu ispuštali prednost.

U drugom setu, ali i tokom čitavog meča, blok Crne Gore je bio sjajan. Tokom drugog seta se igralo poen za poen, a onda je naša selekcija vezala dva poena, povela 23:20, imala i 24:21 i realizovala drugu set loptu.

Treći set je takođe riješen u završnici kada su Portugalci napravili neke greške, na servisu sjajan bio Ivan Zvicer, pa je Crna Gora vezala četiri poena, povela 20:16 i preokrenula u setovima.

U četvrtom setu je i viđeno najviše neizvjesnosti - Crna Gora je povela 9:7, rival uzvratio i otišao na 13:11. Ponovo su Portugalci igrali dobro kao u prvom setu, imali 21:19, potom je naša ekipa izjednačila, da bi rival opet otišao na dva razlike (23:21). Imali su Portugalci i dvije set lopte, ali se Crna Gora vratila, izjednačila, pa se igralo na razliku. Na kraju su Portugalci iskoristili četvrtu set loptu i izjednačili.

U petom setu je Crna Gora konstantno vodila i na kraju stigla do veoma značajne pobjede.

Crna Gora u srijedu igra sa Islandom, a onda je očekuju uzvratni mečevi sa istom selekcijama.

Bonus video: