Razlika u klasi: Crna Gora ubjedljiva i razigrana na kraju kolašinske serije

Slijede tri završne borbe sa istim rivalima, na turniru na Islandu i šansa da se Crna Gora treći put zaredom plasira na šampionat Starog kontinenta.

16831 pregleda 3 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Bio je to meč neravnopravnih rivala i ekspresna pobjeda Crne Gore - "crveni" odbojkaši ubjedljivo su pobijedili Island 3:0 (25:15, 25:10, 25:16) u posljednjem kolu prvog od dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo.

Bio je to treći trijumf momaka Ivana Joksimovića, nakon startnog i očekivanog nad Luksemburgom (3:0), te velikog nad Portugalom (3:2).

U posljednjem meču je završen veliki posao u Kolašinu. Slijede tri završne borbe sa istim rivalima, na turniru na Islandu i šansa da se Crna Gora treći put zaredom plasira na šampionat Starog kontinenta.

U duelu sa najslabijim rivalom u grupi, selektor Joksimović je šansu ukazao igračima koji su imali manju ulogu u prva dva meča, potpuno je odmarao startere Marka Bojića, Aleksandra Minića i Blaža Milića, ali se nije odrazilo ni na rezultat, a ni na izdanje ekipe.

"Protiv Islanda je selektor pružio šansu nama koji smo imali manju minutažu u prethodne dvije utakmice i nadam se da smo mu se mi odužili na dobar način. Imamo dan pauze, a onda idemo na Island. Nećemo posustajati", rekao je mladi srednji bloker Matija Ćinćur.

"Pokazali smo da i mi imamo kvalitet. Prve dvije utakmice su iznijeli stariji igrači, i mislim da na pravi način završavamo priču u Kolašinu. Smatram da imamo kvalitet da pokažemo da i u drugoj polovini kvalifikacija možemo da imamo maksimalan učinak", kazao je Stefan Radević.

Dobrom energijom i maksimalnim fokusom do izražaja je došla razlika u klasi, tako da ni u jednom setu nije bilo ni neizvjesnosti, ni prave borbe...

Nastavak kvalifikacija je već za četiri dana.

Crna Gora 14. avgusta igra sa Islandom (15), tri dana kasnije sa Portugalom (21) i za kraj sa Luksemburgom 20. avgusta (19).

Plasman na Euro Volley 2023 izboriće sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Crna Gora - Island 3:0 (25:15, 25:10, 25:16)

Kolašin – SC „Kolašin“. Gledalaca: 650. Sudije: Sarikaja (Turska), Tomec (Slovenija).

Crna Gora: Minić, Ćinćur 6, Babić 11, Zvicer 6, R. Strugar 1, Milenković, Hadžisalihović 2, Lakčević (libero 1), M. Bojić, S. Bojić 7, Milić, B. Strugar 8, Jovović 2, Radević (libero 2).

Island: Markus Matason 1, Baldvinson 1, L. Matason 2, K. Valdimarson, Herman Bering, Peturson 2, H. Valdimarson. Ingimundarson 4, Birkir Frejer, Sigurdson 9, Mani Matason, Kristijan Frejer, Daviđson 2, Jonson.

Bonus video: