Rutina na Islandu: Još jedna pobjeda Crne Gore u pohodu na Evropsko prvenstvo

Crnogorski odbojkaši upisali i četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - 3:0

40545 pregleda 4 komentar(a)
Foto: odbojka.me
Foto: odbojka.me

Niz iz Kolašina nastavljen je na Islandu - odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Islanđane 3:0 (25:21, 25:18, 25:16) i došla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Selekcija Ivana Joksimovića je u prvom meču rutinski savladala ekipu sa sjevera Evrope, a sličan meč viđen je i danas u Kopavoguru. Razlika u klasi je bila evidentna i pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Selektor Joksimović je i danas kombinovao, pa su protiv Islanđana odmarali Aleksandar Minić, Marko Bojić i Blažo Milić.

Crna Gora je prvi set otvorila nizom od šest vezanih poena i vođstvom 8:2. Bilo je i 16:9, ali je onda došlo do malog opuštanja - Islanđani su prišli na 22:18, potom na 23:21, ali su onda napravili dvije greške, pa je naša selekcija osvojila prvi set.

U drugom setu Crna Gora je bila ubjedljivija - naša selekcija je povela 3:0, domaći izjednačili na 5:5 i poslije toga više nije bilo neizvjesnosti. Uslijedilo je vođstvo 15:10, a prednost je do kraja seta samo uvećana.

U trećem setu je Crna Gora vodila 15:7, potom i 18:9, ali su domaći bili uporni, nisu se predavali, stigli do 18:14 i to je bilo sve. Crna Gora je ponovo preuzela inicijativu i riješila meč.

Crna Gora u srijedu gostuje Portugalu (21), a onda, za kraj, Luksemburgu 20. avgusta (19). Duel sa Portugalom odlučiće ko će osvojiti prvo mjesto u grupi.

Plasman na Euro Volley 2023 izboriće sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Bonus video: