Moćni Ukrajinac: Usik ponovo pobijedio Džošuu (VIDEO)

I drugom međusobnom duelu, koji je održan u Saudijskoj Arabiji, Usik je bio tehnički bolji, brži, mudriji i opasniji od Britanca, koji jeste dao više nego u septembru prošle godine pred domaćim navijačima u Londonu, ali nedovoljno da bi ugrozio rivala

25228 pregleda 16 komentar(a)
Sa meča Usik - Džošua, Foto: Reuters
Sa meča Usik - Džošua, Foto: Reuters

Oleksandar Usik je, ipak, za klasu iznad Entonija Džošue - ukrajinski as je i drugi put bio bolji od Britanca, zadržavši šampionske pojaseve u teškoj kategoriji, u WBA, WBO i IBF federacijama.

I drugom međusobnom duelu, koji je održan u Saudijskoj Arabiji, Usik je bio tehnički bolji, brži, mudriji i opasniji od Britanca, koji jeste dao više nego u septembru prošle godine pred domaćim navijačima u Londonu, ali nedovoljno da bi ugrozio rivala.

Sudije su bile podijeljene - jedan je odlučio u korist Džošue (115-113), dvojica su bila za Usika (115-113, 116:112).

Bilo je momenata u kojima je Usik patio, bio u problemu, posebno u devetoj rundi, ali je izuzetnom vještinom uvijek nalazio način da se brzo izvuče, pa da krene u kontranapade.

Baš u devetoj rundi se pojavila nada za Džošuu, koji je u ta tri minuta zadao možda i više čistih udaraca nego u svih prethodnih osam.

Međutim, kada je izgledalo da Britanac može da u finišu dođe do cilja, Ukrajinac je posljednje tri runde boksovao u velikom stilu, pogađao Džošuu lijevom rukom, izbjegavao opasnost, jednostavno nije protivniku dao ni najmanju šansu da preokrene meč, da ga mu zada udarac za nokdaun ili prekid borbe.

Po završetku meča veliki šampioni zajedno su držali zastavu Ukrajine, čekajući odluku sudija - na kraju je Ukrajinac bio taj koji je podigao ruke u znak pobjede.

Bonus video: