Peres najbrži u Singapuru, Ferstapen završio na sedmom mjestu

Drugo mjesto osvojio je Šarl Lekler, treće Karlos Sains

2885 pregleda 2 komentar(a)
Peres, Foto: Reuters
Peres, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Serhio Peres slavio je danas na Velikoj nagradi Singapura i stigao do druge pobjede ove sezone, a četvrte u karijeri.

Peres je krenuo sa druge pozicije, ali je nakon dobrog starta pretekao vozača Ferarija Šarla Leklera i do kraja trke sačuvao prvo mjesto. Meksikanac je, doduše, pod istragom s obzirom na to da je prerano krenuo prilikom restarta poslije izlaska vozila bezbjednosti. On je trku završio sa 7,5 sekundi prednosti u odnosu na Leklera, a za očekivati je da će maksimalno biti kažnjen sa pet sekundi.

Lekler je završio na drugoj poziciji, dok je na trećoj bio drugi vozač Ferarija Karlos Sains, koji je na startu imao mali kontakt sa Luisom Hamiltonom.

Na četvrtom i petom mjestu završili su vozači Meklarena, Lando Noris i Danijel Rikardo. Šesti je Lens Strol (Aston Martin), sedmi aktuelni šampion Maks Ferstapen.

Ferstapen je trku počeo sa osme pozicije, ali je na startu izgubio četiri pozicije i bio 12. Uspio je, međutim, da dođe do petog mjesta kada je Fernando Alonso zbog problema sa motorom završio trku, ali je onda i Holanđanin imao problema. U jednom momentu Ferstapen je zbog loših guma izletio sa staze, pa je morao u pit-stop. Pao je na posljednje mjesto, ali je do kraja ipak uspio da dođe do sedme pozicije.

Osmi je bio Sebastijan Fetel (Aston Martin), a deveti vozač Mercedesa Luis Hamilton. I Britanac je imao problema, u jednom momentu je i on izletio sa staze i ispustio, u tom trenutku, četvrtu poziciju.

Na destoj poziciji završio je Pjer Gasli (Alfa Turi).

Šampionat se nastavlja naredne sedmice kada je na programu trka za Veliku nagradu Japana.

Bonus video: